EVATEG-LEDoid LED Teknoloji Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

EVATEG-LEDoid LED Teknoloji Merkezi Açıldı

EVATEG-LEDoid LED Teknoloji Merkezi Açıldı

Enerji Verimli LED Aydınlatma Teknolojileri Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Merkezi Projesi kapsamında kurulumu tamamlanan Şile Enerji Demonstrasyon Merkezi-LEDoid açılışı, Şile Terminal Meydanı'nda gerçekleşti.

22.10.2013 20:28  Güncelleme: 20:27

EVATEG-LEDoid LED Teknoloji Tanıtım ve Bilinçlendirme Merkezi'nin açılışı Şile terminal meydanında gerçekleşti. Özyeğin Üniversitesi ve Şile Belediyesi ortaklığıyla İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen EVATEG Projesi, yeni nesil aydınlatma teknolojisi olarak bilinen ışık yayan diyotların (LED'lerin) günlük hayatta kullanımlarının yaygınlaştırılmasını sağlayarak enerjinin verimli kullanılmasına ve sürdürülebilir çevre politikalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

11 Ekim 2013 Cuma günü, Şile terminal meydanında açılışı gerçekleşen Şile Enerji Demonstrasyon Merkezi - LEDoid'in açılış konuşmaları Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu; İstanbul Milletvekili Bilal Macit ve EVATEG Proje Direktörü Doç. Dr. Mehmet Arık tarafından gerçekleştirildi. Açılışa halktan konuya ilgi duyan 100'ün üzerinde kişinin yanı sıra, Tübitak MAM Malzeme Enstitü Müdürü Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu, Süleyman Şah Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haşmet Gökırmak, bilim adamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti liderleri de katıldı.

İklim değişikliğini azaltan ve enerji tasarrufu sağlayan teknoloji Enerji verimliliğini sağlama, iklim değişikliğini azaltma ve enerji tüketim tasarrufu politikaları hakkında LED ampullerin önemini vurgulayarak halkı bilgilendiren tanıtım ofisi; LEDoid 7'den 70'e tüm halkın dikkatini çekmeye devam ediyor. İç ve dış mekân aydınlatmanın yanı sıra birçok diğer alanda da çeşitli kullanımı bulunan LED'ler ve LED ampuller, hem farklı renk seçenekleriyle hem de harcadıkları az enerjiyle tüketiciler tarafından oldukça talep ediliyor.

IMG_6631-1-(1).jpgEVATEG Projesi kapsamında daha önce, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde dünya standartlarında LED-OLED laboratuvarı kurularak, LED-OLED aydınlatma teknolojileri alanında AR-GE çalışmaları düzenlenmiş, yeni nesil aydınlatma teknolojilerine yönelik AR-GE çalışmalarının bir kısmı Şile Enerji Demonstrasyon Merkezi-LEDoid ile birlikte Şile bölge ziyaretçilerine sunulmuştu.

İç ve dış mekân LED aydınlatma teknolojilerinin yanı sıra LED'lerin kullanım alanları hakkında bilgi edinmek ve yeni nesil aydınlatma teknolojilerinin avantajlarını öğrenmek için 15 Kasım tarihine kadar Şile terminal meydanında bulunan LEDoid ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EVATEG-LEDoid LED Teknoloji Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement