Eyüp Belediyesi'ne Anzak Misafirler - Son Dakika
Güncel

Eyüp Belediyesi'ne Anzak Misafirler

Eyüp Belediyesi\'ne Anzak Misafirler

Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi tarafından bir grup heyet, Eyüp Belediyesi'ni ziyaret etti.

24.04.2012 11:27

Türk insanını ve kültürünü yerinde tanımak ve bir dizi temaslarda bulunmak için gelen heyeti, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, T.B.M.M Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu karşıladı.

Heyette; Avustralya İnsan Hakları Komisyonu Genel Başkanı Helen Veronica Szoke, Avustralya İşçi Partisi Victoria Eyaleti Milletvekili Francis John Mc Guire, Avustralya Victoria Emniyet Müdürü Yrd. Timothy John Cartwright, Avustralya The Age Gazetesi Baş Editörü Michael Scott Gordon, Avustralya Hıristiyanlık ve Kültür Merkezi Müdürü George Browning, Güney Büyükşehir Mezarlıklar Vakfı Genel Müdürü Jonathan Tribe, Fairfax Kitap Firması Editörü Robyn Margaret, Mavi Yıldız Kültürlerarası Diyalog Merkezi Genel Müdürü Abdul Celil Gelim ve Avustralya Kültürlerarası Diyalog Merkezi Genel Müdürü Ahmet Orhan Polat yer aldı.

Aileleri ile katılan heyet, önce Eyüp Sultan'ı gezdi ardından Eyüp Sultan Ensar Konağı'nda yemek yedi. Yemekte Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, kültürlerarası diyalogun önemine değindi. İki toplum birçok ortak noktası olduğuna değinen Başkan Kavuncu, iki ülkenin de çok kültürlü ve etnik yapıya sahip olduğunu belirtti. Toplantının sonunda Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve T.B.M.M Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu konuklara altın kaplamalı Eyüp Sultan figürlü tabak hediye etti. Avustralya İnsan Hakları Komisyonu Genel Başkanı Helen Veronica Szoke, T.B.M.M Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya Aborjinlerin geleneksel müzik aleti Didgeridoo'yu hediye etti. Avustralya İşçi Partisi Victoria Eyaleti Milletvekili Francis John Mc Guire ise Başkan Kavuncu'ya Avustralya yerlileri Aborjinlerin avlanmak için kullandığı özel bir bumerang hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyüp Belediyesi'ne Anzak Misafirler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement