Fas'ın güneydoğusundaki Atlas Dağları'nda kaybolan 3 İspanyol mağara kaşifinin yerinin, arama kurtarma ekipleri tarafından tespit edildiği bildirildi.
Fas resmi haber ajansı MAP'ta yer alan habere göre, geçen salı günü kaybolan İspanyol kaşiflerin, ülkenin güneydoğusundaki Verzazat kentine bağlı Tarmest bölgesindeki bir dağ yamacında olduğu tespit edildi.
Verzazat kenti yerel yetkilileri ise halihazırda 2 helikopterin, mağara kaşiflerinin bulunduğu iki dağ arasında 400 metre derinliğindeki vadi üzerinde uçtuğunu, bölgede henüze erimeyen karın kurtarma operasyonunu zorlaştırdığını söyledi.
Tatillerini geçirmek için 9 kişilik bir gruba dahil olarak Fas'a gelen mağara kaşiflerinin, salı günü tekrar buluşmak üzere pazartesi günü gruptan ayrıldığı ancak bir daha geri dönmediği belirtilmişti.
Son Dakika › Güncel › Fas'ta Kaybolan İspanyol Mağara Kaşifleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.