17 Aralık Soruşturmasıyla İlgili İlk İddianame Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

17 Aralık Soruşturmasıyla İlgili İlk İddianame Kabul Edildi

17 Aralık Soruşturmasıyla İlgili İlk İddianame Kabul Edildi

"17 Aralık" soruşturması kapsamında Fatih Belediyesi çalışanlarına yönelik hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

24.04.2014 15:08  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Fatih Belediyesi çalışanlarına yönelik hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

21 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 11 Kasım'da görülecek.

"USUL EKSİKLİKLERİ" GEREKÇESİYLE İADE EDİLMİŞTİ

"17 Aralık" operasyonu kapsamından Fatih Belediyesi'ne yönelik olarak 31 şüpheli hakkında "rüşvet almak ve vermek ve 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet" suçlamalarıyla hazırlanan iddianame, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "usul eksiklikleri" gerekçesiyle iade edilmişti. Mahkeme iade kararında, bazı eylemlere ilişkin delillerin gösterilmediği ve suçlamaların tam olarak açıklanmadığını belirtmişti.

SAVCI İTİRAZ ETMİŞTİ

Savcı Ekrem Aydıner ise iddianamenin iadesi kararında belirtildiğinin aksine iddianamede her bir şüpheliye yüklenen eylemin dayanılan tüm esaslı deliller ile açıkça anlatıldığını ve şüphelilerin üzerine yükletilen somut olay ve delilleri açıklandığını ifade ederek ret gerekçesinin yerinde olmadığı yönünde itirazda bulunmuştu. Ancak üst mahkeme savcının itirazını reddetmişti.

SAVCI İDDİANAMEYİ YENİDEN YAZDI

Bunun üzerine dosyayı yeniden ele alan Savcı Ekrem Aydıner, bu kez 21 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

31 OLAN ŞÜPHELİ SAYISI 21'E DÜŞTÜ

İkinci kez yazılan iddianamedeki en önemli fark, şüpheli sayısının 21'e düşmesi oldu. Savcı, ilk yazılan iddianamedeki şüpheli olan 10 kişi hakkında bu kez takipsizlik kararı verdi. Ayrıca ilk iddianamede, 14 olaya yer verilirken, yeniden yazılan iddianamede 9 olay yer aldı. İddianameyi, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

21 sanık 11 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Aralık Soruşturmasıyla İlgili İlk İddianame Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • kahraman beşiktaş: milletimiz yemedi işte bakınız darbe olduğunu herkes biliyor 34 53 Yanıtla
  • kahraman beşiktaş: darbe yapıyolardı ama olmadı paralel devlet in kökünü kazıyoruz ya.. 24 45 Yanıtla
    el-emin: :)))) hıhı cok sevdiğin basbakanın ermenilerden olmayan katliam için özür diledi . ona olafları soyletende paralel devlet cıkar . 0 0
  • kahraman beşiktaş: arkadaşlar 17 aralık ve 25 aralık darbe girişimidir.ortada suç yok hatta hayır için toplanan paralara el konulmuştur.30 martta gördü darbe olduğunu cümle alem siz göremediniz hala.paralel devlet var bu ülkede.milleti sokaklara döküp darbe girişiminin sonucu yüzde 45.5 olarak aklandık 8 23 Yanıtla
  • kahraman beşiktaş: uyanın bence bal gibi darbe sokakları karıştırıp hükümete darbe girişimi olumsuz sonuçlandı.son darbe girişimi olumsuz bitmiştir 10 18 Yanıtla
  • Kurt: Örtbas örtbas nereye kadar elbet bir gün biyerlerden patlak verecek... 7 4 Yanıtla
    Kurt: AKP'nin 13000 kişilik internet timi hemen devreye girip kırmızıları işaretlemeye başlıyor... 0 0
  • MUSLÜMAN: CHP SANKİ SÜTTEN CIKMIŞ AK KAŞIKTIR. ONLAR HEP HELAL YEDİLER 1 0 Yanıtla

Advertisement