Fatih Hilmioğlu, Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Fatih Hilmioğlu, Tahliye Edildi

Fatih Hilmioğlu, Tahliye Edildi

Ergenekon davasından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu tahliye edildi.

20.02.2014 19:54

Ergenekon davasından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu tahliye edildi. Hilmioğlu, "Bu davada yargılanan insanlar 6-7 yıldır bir tertip, bir kumpas olduğunu defalarca söylediler. Fakat inanan olmadı" dedi.

Tahliye kararının ardından evrak işlemleri tamamlanan Fatih Hilmioğlu, akşam saatlerinde cezaevinden tahliye edildi. Kendisini karşılamaya gelenlerle sarılıp tebrikleri kabul eden Hilmioğlu daha sonra gazetecilere bir açıklama yaptı. 5 yıldır tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Hilmioğlu, "Ergenekon isimli bu davada 5 yıldır tutukluyum. Bugün tahliyem Anayasa Mahkemesi tarafından yapıldı. Bu kararı veren Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Eğer bu tahliyem uzun tutukluluk nedeniyle gerçekleşmişse benden daha uzun süredir cezaevinde bulunanlar var. Yok hastalık nedeniyleyse benden daha ağır hasta olanlar var. Bu haber Hürriyet'ten çalınmıştır. Umarım onlar için de en kısa sürede bir çözüm olur ve tahliyelerine kavuşurlar. 7 yıla yakındır süren bir dava bu. Bu davanın ilk başkanı bir beyanat verdi. 'Bugün olsa bu iddianameyi kabul etmezdim" dedi.

Hilmioğlu, "Bu davada yargılanan insanlar 6-7 yıldır bir tertip, bir kumpas olduğunu defalarca söylediler. Fakat inanan olmadı. Nihayet sayın Başbakan ve hükümetin diğer üyeleri tarafından bu davanın bir kumpas olduğu ve devlet içindeki bir çete tarafından yapıldığı ifade edildi. Bu ifadelerden sonra bu davalar düşmüştür" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih Hilmioğlu, Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement