Fazlı Kılıç'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Fazlı Kılıç'a Ziyaret

Fazlı Kılıç\'a Ziyaret

KOBİDER Başkanı ve Sudan İstanbul Başkonsolosu Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı ziyaret ettiler.

06.03.2012 10:15

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Yamaç ve Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asim Mohamed Ali Mukhtar ve beraberindeki heyet Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı ziyaret etti.

Ziyaretin amacının Kağıthane sınırları içerisinde bulunan Sudan Arap Türk Dostluk Okullarına ait binanın yetersiz kalmasından dolayı yeni okul binası bulabilmek ve Kağıthane ile Hartum'a bağlı önemli bir ilçe arasında kardeş şehir önerisinde bulunmak olduğu belirtildi.

KOBİDER'in sadece esnaf ve sanatkar KOBİ derneği olmadığını, aynı zamanda fikir üreten, toplumun sosyal yönleriyle ilgilenen bir kurum olduğunu belirten Başkan Özgenç, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Kağıthane Belediyesi ve KOBİDER'in birçok konuda, projede ortaklık yapacağını, ifade etti.

Sosyal sorumlulukla ilgili yapısal sorunların ortadan kaldırılması adına, bu hususun önemine değinen KOBİDER üyeleri, kurumsal sosyal sorumluluk, toplumlarının gelişmesi için bireylerin yanı sıra kurumlara da önemli sorumlulukların yüklendiği günümüzde vazgeçilmez bir görev haline getiren ve bir çok alanda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Kağıthane Belediyesinin yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin birçok ilçesine örnek olduğunu vurgulayarak, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı kutladıklarını ifade ettiler.

Ziyaret esnasında Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asim Mohamed Ali Mukhtar'ın ziyaretleri kapsamında Kağıthane ile Hartum eyaletinin en önemli ilçelerinden biri ile kardeş şehir olma teklifi getirdi. Kardeş şehir projesinin ilk adımın atılmasıyla ilgili Özgenç; KOBİDER Başkanı sıfatıyla bulunduğum heyette böyle bir oluşuma vesile olmaktan mutluyum, dedi.

Türkiye ile Sudan ülkeleri arasında ilişkilerin çok iyileştirileceğini ümit ettiğini belirten Başkan Nurettin Özgenç, "Türk iş dünyası olarak Afrika ülkeleriyle yakından ilgileniyoruz. Eğitim ve kültürel ilişkiler sayesinde güçlenen ticaret ve eğitim gibi konularda her iki taraf da kazanacak. Sudan'dan gelecek olan işadamlarına da gönlümüz, kapımız ardına kadar açık diye konuştu.

Ziyarette iki ülke ilişkilerinin giderek güçlendiğini söyleyen Başkonsolos Ali Mukhtar, "İki ülke arasındaki insani, kültürel ve ticari ilişkiler günden güne gelişmektedir. "Burada çok sıcak ve samimi karşılandım. Kendi ülkemin iş adamları da İstanbul'a geldiklerinde Kağıthane'ye mutlaka gelmelidir." dedi.

Başkonsolos Ali Mukhtar ziyaretin gerçekleşmesini sağlayan KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç'e şükranlarını sundu. Ayrıca ziyaretin anısına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a ahşap oyma sanatının bir örneği olan tamamen el işçiliği ve oyma kalemleriyle üretilen camekan içerisinde at sembolü hediye etti.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç'in öncülüğünde Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asim Mohamed Ali Mukhtar ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek her iki tarafa da çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fazlı Kılıç'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement