Fethiye'de 4 Yıl Önce Batan Deniz Bisikleti - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de 4 Yıl Önce Batan Deniz Bisikleti

Fethiye\'de 4 Yıl Önce Batan Deniz Bisikleti

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, "Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası" kapsamında Fethiye Körfezi'nde 4 yıl önce batan deniz bisikletini sudan çıkardı

11.09.2013 15:30

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, "Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası" kapsamında Fethiye Körfezi'nde 4 yıl önce batan deniz bisikletini buldu.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Fethiye Şubesi, Fethiye Belediyesi, Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Şoför Odası işbirliğiyle körfezde 4 yıl önce batan deniz bisikleti, vinç yardımıyla denizden çıkarıldı.

Deniz Temiz Derneği Fethiye Şubesi görevlisi Ersin Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uluslararası Kıyı Temizliği" kampanyası kapsamında körfezde kirliliğe yol açabilecek batık deniz bisikletini kıyıya çıkardıklarını söyledi.

Uluslararası Kıyı Temizliği kampanyasının ilk olarak 1986 yılında Amerika'da yapıldığını bildiren Özer, 2002 yılından bu yana da Deniz Temiz Derneği tarafından Türkiye'de yürütüldüğünü ifade etti.

Özer, daha önce yaptıkları faaliyetlerde körfezde batan deniz bisikletini fark ettiklerini, yeterli imkanı sağladıktan sonra dalgıç Turgut Alpuğan'ın da yardımıyla batığı kıyıya çıkarttıklarını anlattı.

Deniz kirliliğine dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Özer, denizden çıkardıkları batığı Deniz Temiz Derneğinin oluşturduğu müzede sergileyeceklerini kaydetti.

Dalgıç Alpuğan ise daha önceki faaliyetlerinde fark ettikleri batık deniz bisikletini o günün imkanlarıyla çıkaramadıklarını, körfez için tehlike oluşturması nedeniyle çıkardıkları için mutlu olduğunu vurguladı.

Öte yandan batığın denizden çıkarılıp vince yüklenmesini, tatilini Fethiye'de geçiren çok sayıda yerli ve yabancı turist de izledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiye'de 4 Yıl Önce Batan Deniz Bisikleti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement