Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 343 kişi hakkında işlem yapıldı.

21.07.2016 19:28

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 343 kişi hakkında işlem yapıldı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Mardin Adliyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Mardin Müftülüğü, Defterdarlık, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışanlara yönelik görevden uzaklaştırma ve gözaltına alma dahil toplam 343 kişi hakkında işlem yapıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ üyesi oldukları ve darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan'ında bulunduğu 18 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Açığa alınan İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Artuklu İlçe Emniyet Müdürü Cumali Kocaman'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Açığa alınan görevliler hakkında idari soruşma sürüyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement