Final Sahan Şirehan'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Final Sahan Şirehan'da Yapıldı

Final Sahan Şirehan\'da Yapıldı

Sahan'da Çağla aşı ve yenidünya kebabı tavan yaptı.

01.05.2012 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okan Üniversitesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen 5.Gaziantep Zirvesine katılan akademisyenleri başarı geçen zirvenin ardından soluğu Sahan Şirehanda alarak ünlü meşk gecesinde bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler. Yöresel yemeklerin ikram edildiği gecede sunulan menünün favorisi çağla aşı ve yenidünya kebabı oldu.

Her yıl Okan Üniversitesi tarafından İstanbul da düzenlenen geleneksel Gaziantep Zirvesine yıl ev sahipliği yapan Gaziantep üzerdin de akademisyen ve bilim adamını ağırladı. Okan Üniversitesi yönetici ve idarecileri yanında çeşitli alanlarda uluslar arası üne sahip bilim adamlarının katıldığı zirvenin finali Sahan Şirehan'da düzenlenen meşk gecesiyle tamamlandı. Gaziantep'te düzenlenen etkinliklerin ardından soluğu Sahan Şirehan'da alan Okan Üniversitesi mensupları meşk gecesinde gönüllerince eğlendiler.

Geceye Sabah Gazetesi Yazarı ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Mehmet Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut yanında çok sayıda akademisyen ve konuk katıldı. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ın da katıldığı gecede konuklara yöresel yemekler sunulurken gecenin favorisi çağla aşı ve yenidünya kebabı oldu. Sabah Gazetesi Yazarı ve Okan ÜniversitesiMütevelli Heyet Üyesi Mehmet Barlas Tahir Tekin Öztan'ı Gaziantep'teki yatırımları ve Türk yemeklerine yönelik çalışmalarından dolayı kutlarken "Antep Mutfağı'nı standartlara oturtmaya yönelik çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Geceye özel olarak sunulan yöresel yemekler ve özellikle "Çağla aşı" ve "Yenidünya kebabı" tadılması gereken lezzetlerdir" dedi.

GAZİANTEP KÜLTÜR VE LEZZET CENNETİDİR

Gaziantep'e daha önce geldiğini ifade eden Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut "Tarihi bir mekânın aslına uygun olarak restore edilerek yeni bir işlevle gelecek nesillere intikalinin sağlandığı Sahan Şirehan'da gerçekten güzel bir gece geçiriyoruz. Gaziantep'e daha önce de gelmiştir. Gaziantep markalaşan sanayisi yanında, tarihi, kültürü ve lezzetleriyle ayrı bir dünya. Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyorum. Gelenekten geleceğe bu tarihi yapılarımızın aktarılması yönündeki vefakâr çalışmaları yanında yayınladığı Gaziantep Yemekleri Kitabı da önemli bir çalışma. Bu gün Okan Üniversitesi ailesine yönelik hazırlanan bütün lezzetlerin tadına bakma fırsatım oldu. Gaziantep kültür ve lezzet cennetidir" dedi. Sahan Şirehan'da düzenlenen meşk gecesinde gönüllerince eğlenen konuklar gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Final Sahan Şirehan'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement