Finansbank İnternet Şubesini Yeniledi - Son Dakika
Güncel

Finansbank İnternet Şubesini Yeniledi

Finansbank İnternet Şubesini Yeniledi

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Türkiye'de internet bankacılığının gelişimine dikkati çekerek, "Türkiye'de internet müşteri sayısı yüzde 12, işlem hacmi yüzde 19 artarken, Finansbank'ın bu alanda müşteri adedi bir yıl içinde yüzde 34"...

09.07.2012 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Türkiye'de internet bankacılığının gelişimine dikkati çekerek, "Türkiye'de internet müşteri sayısı yüzde 12, işlem hacmi yüzde 19 artarken, Finansbank'ın bu alanda müşteri adedi bir yıl içinde yüzde 34 işlem hacmi ise yaklaşık yüzde 50 yukarı çıkmış. Yeni nesil internet bankacılığıyla birlikte bu sayıların artacağını düşünüyoruz" dedi.

Finansbank'ın yenilen internet şubesi, gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Güzeloğlu, Finansbank'ın yaklaşık iki yıl önce

'Bizce Mümkün' diyerek çıktığı yolda herkesin ihtiyaçlarını anlayarak, doğru çözümler üretmeyi ve memnuniyete dayanan yaşam boyu sürecek bir ortaklık misyonu oluşturmayı hedeflediğini belirterek, yeni nesil internet bankacılığını dizayn ederken dört temel ilkeden faydalandıklarını anlattı.

Bugünün dünyasında gerçekten başarılı olan ürün ve servislerin dört temel ilkeyi içerdiğini söyleyen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi, kullanım kolaylığı. Bugün zaman ve efor isteyen o kadar çok şeyle uğraşmak gerekiyor ki kullanım kolaylığı olmadığı takdirde kullanıcıların bunları tercih etmediğini, zaman ayırmak istemediklerini görüyoruz. Sadelik bununla beraber geliyor. Kişiselleştirme çok ciddi şekilde öne çıkıyor ve tasarımın kendi başına bir fonksiyon olarak öne çıkması söz konusu. Bunlar içerisinde en çok ciddiye aldığımız şey sadelik oldu. Bu anlayış doğrultusunda yenilediğimiz internet şubemiz ile müşterilerimize kolay, hızlı ve interaktif bir platform yaratarak, gerçek bir şube tecrübesi sunmayı hedefliyoruz. Yeni bir sistem ile mevcut internet şubemizde yer alan tüm işlem setini daha sade ve kolay bir hale getirdik. Sadeleştirilmiş menüleri ve kişiselleştirmeye olanak sağlayan yapısı ile kullanım kolaylığı ve zaman tasarrufu sağlayacak bu fonksiyonlarla daha fazla müşterimizin bu platforma yöneleceğini düşünüyoruz. Türkiye'de internet müşteri sayısı yüzde 12, işlem hacmi yüzde 19 artarken, Finansbank'ın bu alanda müşteri adedi bir yıl içinde yüzde 34 işlem hacmi ise yaklaşık yüzde 50 yukarı çıkmış. Yeni nesil internet bankacılığıyla birlikte bu sayıların artacağını düşünüyoruz."

Güzeloğlu, National Bank of Greece'in (NBG) Finansbank'ta bulunan hisselerinin halka arzı konusunda sorular üzerine ise, "2 senedir konuşulan bir konu, onun ötesinde yeni bir gelişme yok. Hala piyasa koşulları iyi değil. Baktığımızda bankaların değerlemeleri hala 2010'un başındaki seviyelerde değil" dedi. Halka arz için 2.3 çarpan değerinin beklenip beklenmediği sorusuna ise Güzeloğlu, onun kararını hissedarın vereceğini söyledi. Güzeloğlu, "Onlar,

'tamamdır biz yapmak istiyoruz' dedikleri noktada bizim yönetim olarak yapacağımız şey en iyi şekilde bankanın halka açılmasını sağlamak olacaktır. Henüz onlardan 'evet düşünüyoruz' dışında farklı duyduğumuz bir şey yok" diye konuştu.

-Finansbank yeni internet şubesi için 12,5 milyon lira harcadı-

Toplantıda verilen bilgiye göre, Finansbank İnternet Şubesi'nin yenilenme sürecini, teknoloji ve bankacılık alanlarından 300'ü aşkın uzman yürüttü. Kolayca işlem yapabilecek bir tasarım ve altyapı oluşturmak için, farklı banka müşterileri ile bir araya gelinerek, eleştiri ve önerileri dikkate alındı. Bu kapsamlı çalışmalar 1,5 yılda tamamlandı ve Finansbank'ın geleceği bugüne taşıyan yeni İnternet Şubesi aynı anda tüm müşterilerin kullanımına sunuldu. Yeni internet şubesi için 12,5 milyon lira harcandı.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Hülya Ertan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finansbank İnternet Şubesini Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement