Meteoroloji'den 3 ile sağanak ve dolu uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den 3 ile sağanak ve dolu uyarısı

Meteoroloji, bugün öğleden sonra Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı.

11.07.2019 12:20  Güncelleme: 13:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 il için sağanak ve dolu uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada "Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

DOLU YAĞIŞI BEKLENİYOR

Bugün öğleden sonra Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den 3 ile sağanak ve dolu uyarısı

MARMARA'DA SICAKLIKLAR 8 DERECE AZALACAK

Marmara Bölgesi'nde de sağanakla birlikte hava sıcaklığının 3 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Genelinde, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı bölgede yağışın doğu ve güney kesimleri ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bölgede hava sıcaklığının yağışın da etkisiyle hissedilir derecede (3 ila 8 derece) azalması, rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yerel olarak kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji\'den 3 ile sağanak ve dolu uyarısı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den 3 ile sağanak ve dolu uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement