Fotoğraftaki "Benim" Deyince Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Fotoğraftaki "Benim" Deyince Yakalandı

Fotoğraftaki "Benim" Deyince Yakalandı

Konya'da yeni evli çiftin kafasına sopalarla vurarak komaya sokan şüpheliler, yine aynı taktiği kullanmak için plan yaparken yakalandı.

18.09.2012 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da yeni evli çiftin kafasına sopalarla vurarak komaya sokan şüpheliler, yine aynı taktiği kullanmak için plan yaparken yakalandı. Polis, ilk olayda evli çifti takip eden şüphelilerin güvenlik kamerasından fotoğrafını çıkardı. Takibin başladığı yerde pusuya yatan polis iki şüpheliyi fark edince durdurarak, "Bu fotoğraftaki kim" diye sordu. Şüphelilerden biri, fotoğraftaki "Benim" deyince gözaltına alındı.

Konya'da 2 Eylül tarihinde evlenen Ersin (24) ve Hatice Çelik (24) çifti, 4 gün sonra Zafer Meydanı'na gezmeye çıktı. Genç çift gezdikten sonra tramvaya binerek merkez Selçuklu ilçesi Peyami Safa Mahallesi'ndeki evlerine doğru yola çıktı. Çelik çifti tramvaydan inip evlerine doğru yürürken iki kişi arkadan sopalarla saldırıp öldüresiye dövdükten sonra, Hatice Çelik'in kolundaki 7 bilezikten 6'sını zorla çıkartarak aldı. Hastaneye kaldırılan Çelik çifti yoğun bakıma alındı. Hatice Çelik yoğun bakımdan kısa sürede çıkarken, beyin kanaması geçiren Ersin Çelik 3 gün uyutuldu. Bir hafta yoğun bakımda kalan Ersin Çelik tedavisi tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayın ilk gününden itibaren araştırmalara başladı. İlk başta yeni evli çiftin iş yeri ve çevresini araştıran polis 80 kişiyle görüştü. Yoğun bakımdan çıkan Hatice Çelik'le de görüşme yapan polis, olay sırasında saldırganlardan birinin elini ısırdığını öğrendi. Polis çalışmasını genişleterek 300 kişinin ellerine baktı. Bir sonuç alamayan polisin, tekrar görüşme yaptığı mağdur Hatice Çelik, o gün Zafer Meydanı'nda gezerken yemek yedikleri yerde pardösüsüne kola dökülmesi nedeniyle çıkarmak zorunda kaldığını ve bileziklerin burada görülmüş olabileceğini söyledi. Bu bilgiyi de dikkate alan dedektifler, mağdur çiftin girdiği tüm iş yeri ve gezdiği bölgedeki 60'dan fazla güvenlik kamerası ile MOBESE kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda ilk önce bir şüphelinin yeni evli çifti takip ettiğini, daha sonra iki kişi olduklarını fark eden polis harekete geçti.

ELİNDEKİ ISIRIK SUÇU İTİRAF ETTİRDİ

Bölgede 3 ayrı ekiple sivil bir şekilde çalışma yapan polis, güvenlik kamerasından elde ettiği fotoğraflardaki eşkale benzeyenleri inceledi. Polis, dün gece saatlerinde fotoğraftaki şahıslara benzeyen Ahmet O. (30) ve İbrahim B'yi (31) durdurdu. Polis İbrahim B'ye, "Bu fotoğraftaki kim" diye sordu. İbrahim B. de, "Benim" diye cevap verdi. Gözaltına alınan Ahmet O. ile İbrahim B. yaralama ve gasp olayını kendilerinin gerçekleştirmediğini söyledi. Polis, bu kez Hatice Çelik'in elini ısırmıştım dediği şüphelilerin ellerini kontrol etti. İbrahim B'den ısırık izi çıkınca iki şüpheli de suçlarını itiraf etti.

BİRBİRLERİNE DE KAZIK ATMIŞLAR

Suçlarını detaylı bir şekilde anlatan şüphelilerden Ahmet O, "İbrahim'le plan yapmıştık. Baldızı yeni evlenmişti onun altınlarını alacaktık, vazgeçtik. O gün bu çifti görünce planı uyguladık" dediği öğrenildi. Şüphelilerden İbrahim B. ise, bir süre Zafer Meydanı'nda takip ettikleri çiftin tramvaya bindiğini görünce motosikletle takibe devam ettiklerini ve soygunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Polis yaptığı araştırmada şüphelilerden İbrahim B'nin Ahmet O'ya 4 bilezik aldım diyerek Ereğli'de satıp parasını paylaştıklarını belirledi. İki bileziği de soygun sırasında iç çamaşırına gizleyen İbrahim B'nin daha sonra bir bileziği Konya'da bir sarrafa sattığı, diğerini de motosikletine sakladığı ortaya çıktı. Hırsızların birbirlerine kazık attığını da belirleyen polis, 2 şüpheliyi kasten adam öldürmeye teşebbüs ve yağma suçundan adliyeye sevk etti.

Şüphelilerin yakalandığını öğrenen Hatice ve Ersin Çelik çifti, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek polislere teşekkür etti. Çelik çifti, "Kola dökülmeseydi altınlar görünmezdi. Herkes dikkat etsin bizim başımıza gelen başkasının başına gelmesin" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fotoğraftaki 'Benim' Deyince Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement