Four Oynayacak İzmir Temsilcisi Gözünü Kupaya Dikti - Son Dakika
Güncel

Four Oynayacak İzmir Temsilcisi Gözünü Kupaya Dikti

Four Oynayacak İzmir Temsilcisi Gözünü Kupaya Dikti

GENEL KOORDİNATOR YAŞAR ERGÜN.

14.03.2012 11:28

Rakiplerine SALONU DAR EDEN ARKAS İLK MAÇINI CUMARTESİ GÜNÜ PGE SKRA BELCHATOW'LA OYNAYACAK

GENEL KOORDİNATOR YAŞAR ERGÜN: "SAVAŞLAR İNANMIŞ ORDULARLA KAZANILIR" DİYEREK HEDEFİ GÖSTERDİ

ARKASSPOR FİNAL İSTİYOR

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde Final-Four oynayacak ilk Türk takımı olan Arkasspor gözünü kupaya dikti. Kuruluşundan itibaren geçen 11 yıllık süreçte tesisleşme ve altyapı hamlelerini tamamlayan, ligde iki kez şampiyon olan, Türkiye Kupası'nı iki kez kazanan mavi-beyazlı ekip, Avrupa'da büyük başarılara imza atı. Challenge Cup'ta iki kez final oynayıp kupayı 2009'da müzesine götüren İzmir temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde önce ilk altıya, sonra Final Four'a kalarak ilkler zincirine yeni halkalar ekledi. Polonya temsilcisi Zaksa ve Rus Lokomotiv Novosibirk'i eleyerek Polonya'nın Lodz kentinde yapılacak Final-Four maçlarına katılma vizesi alan Arkas, Atlas Arena'da 17- 18 Mart'ta düzenlenecek finallerde cumartesi günü Türkiye saatiyle 15.30'da ev sahibi PGE Skra Belchatow'la karşılaşacak. Temsilcimiz finale kalırsa İtalyan Trentino-Rus Zenit Kazan eşleşmesinin galibiyle şampiyonluk, kaybederse mağlubuyla üçüncülük maçına çıkacak.

Avrupa'nın 1 numaralı kupasını daha önce 2001 yılında Paris Volley takımıyla kazanan, Arkas'ta ikinci yılını geçiren Kanadalı Antrenör Glenn Hoag, öncelikle PGE Skra maçına konsantre olduklarını söyledi. Hoag, "Form durumumuzdan memnunum. İyi konsantre olursak final oynayabiliriz. Ev sahibi rakibin salonu dolduracak 14 bin taraftarın avantajına sahip olması bizi zorlayacak, ama finali istiyoruz" dedi.

İtalyan ekibi Trentino'nun son üç yılın Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Şampiyonu olduğunu, Rus takımı Zenit Kazan'ın ise kupayı 2008'de kazanıp geçen yıl final oynadığını belirten Hoag, "Finallerde avantaj, hazır olan taraftadır. Tarihi bir turnuvaya çıkacağımızı biliyoruz. Her takım kadar şansımız var" diye konuştu.

Genel Koordinatör Yaşar Ergün, "Arkaspor'un başarıları, ülkemize de ivme kazandırdı. Bu milli takımlar düzeyine de yansıyacak. Savaşlar, inanmış ordularla kazanılır. Ülkemize yeni bir ilki yaşatmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Four Oynayacak İzmir Temsilcisi Gözünü Kupaya Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement