Fransa'da Milletvekili Seçimlerinin İlk Turu İçin Oy Kullanma İşlemleri Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransa'da Milletvekili Seçimlerinin İlk Turu İçin Oy Kullanma İşlemleri Sürüyor

Fransa\'da Milletvekili Seçimlerinin İlk Turu İçin Oy Kullanma İşlemleri Sürüyor
11.06.2017 14:19

Fransa'da Ulusal Meclis'e girecek 577 milletvekilini seçmek için oy kullanma işlemleri saat 8: 00 de başladı.

Fransa'da Ulusal Meclis'e girecek 577 milletvekilini seçmek için oy kullanma işlemleri saat 8: 00 de başladı.

7 binin üzerinde olan adayların içinde Türk asıllı vatandaşlarda var.

2015 senesinde Fransa'nın Strasbourg kentinde kurulan Parti Egalite et Justice PEJ (Eşitlik ve Adalet Partisi) partisi Fransa genelinde  çoğunluğu Türk asıllı olan 52 aday ile bu seçimlere katılıyor.

Strasbourg'a yakın Colmar kentinde oturmakta olan Erol Yücel bu adaylardan biri.

Evli, 4 çocuk sahibi meslek lisesi öğretmeni 41 yaşındaki Erol Yücel saat 12 ye doğru seçim sandığı olan 35 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra DHA mikrofonuna " Parti Egalite et Justice (Eşitlik ve Adalet Partisi) partisini 2015 yılında Strasbourg şehrinde kurduk, parti saflarında Colmar 1. Bölgeden adaylığımı koydum, biraz öncede oyumu kullandım, partimizin Fransa genelinde 52 adayı var" açıklamasını yaptı.

Bu seçimlerin kendileri için bir ilk olduğunu, en azından %5 civarında oy almayı beklediklerini belirten Erol Yücel partilerinin geleceği için umutlu olduğunu söyledi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Yücel'in oyunu kullanması - Lyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'da Milletvekili Seçimlerinin İlk Turu İçin Oy Kullanma İşlemleri Sürüyor - Son Dakika


Advertisement