Fransız Dergisinin Karikatür Kışkırtması - Son Dakika
Güncel

Fransız Dergisinin Karikatür Kışkırtması

Fransız Dergisinin Karikatür Kışkırtması

Paris polisi, Charlie Hebdo dergisinin Hz.

22.09.2012 18:25

Paris polisi, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürlerini basmasının ardından başkentte olası izinsiz gösterilerin önüne geçebilmek için bugün alarma geçirildi.

Başta ABD Büyükelçiliği binası ve Paris Camisi önü olmak üzere, olası gösteri yapılacak meydanlarda polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Paris Emniyet Müdürlüğü, öğle saatleri itibariyle başkent sokaklarında izinsiz gösteri yapılmadığını, durumun sakin olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nın İslam dünyasında tepkiyle karşılanan film ve Hz. Muhammed'in karikatürlerini protesto etmek için yapılacak gösterilere izin vermeyeceğini açıklamasının ardından bazı sosyal paylaşım sitelerinde ve SMS mesajları aracılığıyla başkentte izinsiz gösteriler yapılması yolunda çağrılar yapılmıştı.

Geçen hafta ABD Büyükelçiliği binası önünde yapılan izinsiz gösteride çıkan arbede sonrası çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Bu arada, Paris mahkemesi, geçen haftaki izinsiz gösteriye katılan ve üzerinde silahla yakalanan 24 yaşındaki genci 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

Fransa'daki Müslüman dernekleri temsilcileri, dün yaptıkları açıklamalarda, Müslüman toplumuna gösteri yapmamaları ve sağduyulu olmaları konusunda çağrıda bulunmuştu.

İçişleri Bakanlığı, Paris Camisi ve Trocadero Meydanı önünde yapılması istenen gösterilere izin vermemişti.

Öte yandan, La Rochelle kentinde Charlie Hebdo dergisinin genel müdürünün öldürülmesi için çağrı yapan bir kişinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Muhabir: Paris

Yayıncı: Tarkan Demir - PARİS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransız Dergisinin Karikatür Kışkırtması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement