Fransız Yardım Gönüllülerine, Türk Usulü Uğurlama - Son Dakika
Güncel

Fransız Yardım Gönüllülerine, Türk Usulü Uğurlama

Fransız Yardım Gönüllülerine, Türk Usulü Uğurlama

Asya ülkelerinde yaşayan yoksul çocukların mektuplarını Fransa'da bulunan yardım derneğine  ulaştırmak için yola çıkan gönüllülerin araçlarına, Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle bakım yapıldı...

27.11.2013 14:49

Kamboçya'dan 15 Ağustos'ta üç tekerlekli araçları "Tuk Tuk" ile yola çıkarak Çin, Myanmar, Laos, Tayland ve Vietnam'dan geçerek Türkiye'ye gelen 3 Fransız yardım gönüllüsü, Kadıköy'den Türk usulü uğurlandı.

Geçtikleri güzergah üzerindeki Asya ülkelerinde yaşayan 568 yoksul çocuğun mektuplarını, Fransa'da bulunan "Enfants Du Mekong" adlı yardım kuruluşuna götüren, Thibaut Labey ile Marine-Raphael Dauet çifti geçtiğimiz Cumartesi günü Kadıköy'e geldi. Çifte konaklama imkanı sağlanırken, "Tuk Tuk" adı verilen üç tekerlekli araçlarına da Kadıköy Belediyesi'nce bakım yapıldı.

Fransız yardım gönüllülerini Kadıköy Belediyesi'nde karşılayan Başkan Selami Öztürk ve belediye çalışanları, çay ve lokum ikram etti.

Yardım gönüllüsü Thibaut Labey yaptığı açıklamada, Asya ülkelerindeki yoksul çocukların okula gidebilmeleri için başlattıkları, "iyilik yolculuğuna" Türkiye'den geçerek devam ettiklerini belirtti.

Labey, Türk insanının misafirperverliğinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Türkiye'de geçtiğimiz yerlerde özellikle öğrenciler bizi çok hoş karşıladı. Aynı dili konuşmasak da bizimle ilgilenip evlerinde misafir ettiler, yemeklerini yedik" dedi.

"Tuk Tuk" ile yolculuğun zor olduğunu ifade eden Labey, Türkiye'deki yolların çok güzel olduğunu, burada zorlanmadıklarını ama Çin'de zorlandıklarını da belirtti.

Labey, yolculuklarını 20 Aralık günü Paris'e ulaşarak tamamlayacaklarını da kaydetti.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yola çıkan Fransız yardım gönüllülerini, arkalarından su dökerek uğurladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransız Yardım Gönüllülerine, Türk Usulü Uğurlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement