Futbolcusu Kalmayan Kocaelispor'un Yönetimini Bu Kez Eski Futbolcular Devraldı - Son Dakika
Güncel

Futbolcusu Kalmayan Kocaelispor'un Yönetimini Bu Kez Eski Futbolcular Devraldı

Futbolcusu Kalmayan Kocaelispor\'un Yönetimini Bu Kez Eski Futbolcular Devraldı

Bugünkü genel kurulla kayyuma devredilme hazırlıkları yapılan Kocaelispor'a, "Amatör kümeye bile düşşek Kocaelispor adı yaşasın" diyen Orhan Görsen başkanlğındaki eski futbolcular sahip çıkarak yönetimi devraldı.

06.08.2011 15:42

Yaklaşık 100 milyon TL'yi bulan borçmları nedeniyle kapanma aşamasına gelen ve bugünkü genel kurulla kayyuma devredilme hazırlıkları yapılan Kocaelispor'a, "Amatör kümeye bile düşşek Kocaelispor adı yaşasın" diyen Orhan Görsen başkanlğındaki eski futbolcular sahip çıkarak yönetimi devraldı.

90 civarında üyenin katılımıyla gerçekleştirilen olağanüstü genell kurulda, tüm profesyonel futbolcuları yine 2. Lig'de mücadele eden Kocaeli'nin Körfez İlçesi takımlarından Kocaeli FK'ya sembolik olarak satılan Kocaelispor'da şu anda sadece altyapıda birkaç amatör futbolcu kaldığından lige devam edip etmeyeceği belli değil.

HARABEYE DÖNEN TİSİSLERDE KONGRE

Kongre, Kocaelispor Kulübü'nün daha önceki en parlak günlerine tanıklık eden, şampiyonluk şarkılarının yankılandığı, bugün ise bakımsızlıktan harabeye dönen, elektrikleri bile borç nedeniyle kesik KEV Sefa Sirmen Tesisleri'ndeki basketbol salonunda 50 sandalye konularak yapıldı. Olağanüstü genel kurulda daha önce yine kulüp kapanmasın diye yönetimi devralan Çağatay Sözer başkanlığında taraftarlardan oluşan yönetim kurulu, bir dönem Kocaelispor'a da başkanlık yapan İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya, geçtiğimiz yıl Serhan Gürkan ile birlikte tutuklanarak yaklaşık bir ay cezaevinde kalan eski kulüp başkanlarından Muammer Coşkun, eski futbolcular ve bir grup taraftar hazır bulundu.

Genel kurulda yapılan konuşmalarda, Kocaelispor'un daha önceki dönemlerde sürekli kötü yönetildiği, sürekli borçlandırıldığı, yerel yönetim ile sanayici ve işadamlarının da sahip çıkmamasından yakınıldı,

Kocaelispor'un mevcut borçlarının 100 milyon TL'yi bulduğu, futbolcularının da Kocaeli FK'ya gönderildiği hatırlatıldı. 90 civarında üyenin katıldığı, 50 civarında sandalye olduğu için birçok kişinin ayakta kaldığı genel kurulda anahtarın Valilğe teslim etdilip yönetimin de kayyuma devredilmesi beklenirken, Kocaelispor'da yıllarca kaptanlık da yapan Orhan Görsen ile birçok eski futbolcu hemen bir liste yaparak aday olduklarını açıkladılar.

Orhan Görsen yaptığı açıklamada, şu anda futbolcusu bile olmamasına rağmen yönetime talip olduklarını, Kocaelispor adının mutlaka yaşatılması gerektiği için görevi devraldıklarını belirterek, "Daha önce birkaç kez bu görevi taraftarlarımız üstlenmişti. Şimdi sıra biz eski futbolcularda olduğunu düşünüyoruz. Listedeki arkadaylarımızın tamamı uzun yıllar Kocaelispor forması giymiş eski futbolcular. Kent yöneticilerinin de Kocaelililerin desteğine ihtiyacımız var. Kocaelispor amatör kümeye bile düşse adının yaşatılması gerektiğine inanarak bu yola çıktık" dedi.

Orhan Görken, futbolcuların Kocaeli FK'ya gönderildiğinin hatırlatılarak Kocaelispor'un lige nasıl devam edeceği sorulduğunda ise, "Bu konuda araştırma yapacağım. Birkaç amatör futbolcumuz var. Yeni oyuncular alabilir miyiz. Yoksa bir yıl bekledikten sonra mı lige gireriz, bu konuda daha sonra karar vereceğiz" diye konuştu. Kocaelispor'un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Orhan Görsen, İbrahim Yazıcıoğlu, Mahir Danabay, Kamuran Akşar, Bedri Satır, Osman Çakır, M. Teoman Özkan, Yaşar Altıntaş, Hayri Morkan, Suat Önder, Behiç Özkan, Fahrettin Önder, Sadun Gemici, Barbaros Kırdar, Erdal Gürlek, Levent Kılıçaslan, Fatih Sarman, Abdullah Zorlu" - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Futbolcusu Kalmayan Kocaelispor'un Yönetimini Bu Kez Eski Futbolcular Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement