G20 YEA Dünya Ekonomisine Değer Katıyor - Son Dakika
Güncel

G20 YEA Dünya Ekonomisine Değer Katıyor

G20 YEA Dünya Ekonomisine Değer Katıyor

TÜGİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Genç Girişimciler İttifakı bugün ziyaretçilere kapılarını açtı. Zirvede konuşan TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, uzun zamandır bu zirve için çalıştıklarını kaydetti.

07.09.2015 17:05  Güncelleme: 17:08

Çuhacı, "G20 YEA'nın sınırları ve üyeleri her geçen gün güçleniyor. Bizim amacımız hükümetler düzeyinde uygulanacak politikaları geliştirmek ve G20 dışındaki ülkelere de yararlı olmak" şeklinde konuştu. Zirveye katılan The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, 2025 yılında 1 trilyon cihazın web'e bağlı olacağı söyledi. Zirvede yeni ekonomi stratejileri, girişimcilik hikayeleri, dijital girişimcilik, kadın girişimcilik ve inovasyon gibi konular masaya yatırılacak. Zirve, 9 Eylül'e kadar devam edecek.

TÜGİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi, yurtiçinden olduğu kadar, yurtdışından da önemli misafirler ağırlıyor. Zirveye, G20 YEA başkan ve delegeleri katıldı. Romanya Eski KOBİ ve Turizm Bakanı Florin Jianu, Mediasa Yayıncılık A.Ş. Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, Coca-Cola CEO'su&Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent gibi isimler katıldı.

G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın, G20 ülkelerinde önemli bir oluşum olduğunu aktaran Çuhacı, G20 ve B20'ye ilişkin bilgiler verdi. Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı'nda üç önceliğinin "kapsayıcılık", "uygulama" ve "yatırım" olduğunu belirten Rahmi Çuhacı, şunları kaydetti:

"G20 ülkesi olmayan ülkeler de bu sürece dahil edilmeli. Somali, Katar gibi ülkelerden de bizimle çalışacak dostlarımız bugün bizimle beraber. Dolayısıyla biz G20 ülkesi olan ve olmayan ülkeleri kaynaştırıyoruz. Bizim uygulamada ana amacımız hükümetler düzeyinde uygulanacak politikaları geliştirmek. Biz yatırım ortamını ilerletmek istiyoruz. B20 koalisyonu, G20 ekonomileri içindeki bağımsız iş birlikleri... B20, 6,7 milyon ufak, orta ve büyük ölçekli şirketler bağlamında çalışmalar yapıyor. B20 olarak özellikle işletmeler için ortak kararlar almaya çalışıyoruz. B20'nin çeşitli çalışma görev grupları var."

Şehitler Unutulmadı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Çuhacı, "Ne yazık ki dün gece gelen haberler çok acı. Şehitlerimizin ailesine ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum. TÜGİAD olarak her türlü terör eylemini tel'in ediyoruz. Türkiye güçlü bir devlet olarak, güçlü ordu ve ekonomisiyle bu terör saldırılarına karşı başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜGİAD 14. ve 15. Dönem Başkanı Ali Yücelen ise bugün çok acı bir gün olduğunu belirterek, toplantıya katılanları, dünyanın eşitsizlikleri nedeniyle ölen çocukların anısına ayağa kalkmaya davet etti. Ayrıca, terör olayları nedeniyle şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Yücelen, "Ulusumuz savaş ve terör olaylarından çok acı çekti. Türkiye'nin sınırları dünya terörizm sınırları haline geldi. Biz bir trajediye tanık olduk. Bu trajedi bize bütün ulusların kendi sorunlarıyla baş başa kalarak yalnız olduğunu gösterdi. Sivil halk açısından dünya kamuoyundan daha değerli bir şey yok. Çünkü sosyal bilinci ancak onlar tetikleyebiliyor. Ancak insanlar bugün uluslararası kurumlara olan inançlarını her geçen gün kaybediyor" diye konuştu.

Bugünkü etkinlik daha başlamadan başarılı oldu

G20 YEA Sherpa, G20 YEA ve TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu, burada son derece güçlü bir atmosfer ve profile sahip olduklarını belirterek, genç kuşaklar olarak girişimciliğin gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Öte yandan G20 YEA Komisyonu Başkanı ve TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Yazıcıoğlu da bu zirvenin hukuki çerçevenin güçlendirilmesi, finansmana erişimin kolaylaştırılması ve müteşebbislik kültürünün gelişmesiyle ilgili olacağını ifade etti.

Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, herkesin mobil web'e de odaklanması gerektiğini belirterek, "Mobil web'in hızlanması, internetin hızlanması... Bugünün uzmanları 2025 yılında 1 trilyon cihazın web'e bağlı olacağı düşünüyor. Ticaretin her şeyi bu yoldan olacak" dedi.

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi'nin "Girişimcilik: G20 ve B20 Gündeminde İlk Defa" başlıklı oturumunda konuşan Kent, sözlerine Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısını lanetleyerek başladı. Kent, genç girişimcilerden "hiçbir zaman kendi güçlerini sorgulamamalarını, güçlerinden endişe etmemelerini" isteyerek, onların büyük bir ekonomik faaliyet içinde bulunduğunu, zenginlik ve istihdam oluşturduğunu, sosyal ve ekonomik alanda adalet sağladığını, yaptıkları her işte olumlu katkılar sunduklarını anlattı. Kendi işinin "tüketiciyi tanımak" olduğunu dile getiren Kent, "Tüketiciyi tanımak, tüketiciyi etkileyen trendleri bilmek zorundayız. Tüketicinin istekleri daima önemli olmuştur bizim için. Tüketici ile çalışan şirketler 21. Yüzyıl tüketici görüşlerine hazır olmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel G20 YEA Dünya Ekonomisine Değer Katıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement