Gabon'daki Devlet Başkanı Seçimi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gabon'daki Devlet Başkanı Seçimi

31.08.2016 13:08

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara'nın, Gabon'un iç işlerine karışmakla suçlanan danışmanını görevden aldığı belirtildi.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara'nın, Gabon'un iç işlerine karışmakla suçlanan danışmanını görevden aldığı belirtildi.

Fildişi Sahili Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı haberlerde yer alan danışman Mamadi Diane'nin "Gabon'daki seçimlerin işleyişine müdahil olduğu" iddiaları üzerine Devlet Başkanı Vattara'nın Diane'nin görevine son verdiği bildirildi.

Açıklamada, Gabon ile dost ve kardeş ilişkilerin korunması için Fildişi Sahili'nin gereken adımları atacağı ve Gabon'un iç işlerine yapılacak her türlü müdahaleye tepki gösterileceği kaydedildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, Diane'nin, geçen hafta sonu Gabon'da düzenlenen devlet başkanı seçiminin işleyişine karışmaya çalıştığı ve resmi belgelere ulaşmak için Gabon'a bilgisayar korsanı (hacker) gönderdiği ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gabon'daki Devlet Başkanı Seçimi - Son Dakika


Advertisement