"Gadir Hum Bayramı" - Son Dakika
Güncel

"Gadir Hum Bayramı"

"Gadir Hum Bayramı"

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, toplumsal ve kültürel hayatta önemli yer edinen ve mukaddes değere sahip bayramlardan biri olan Gadir Hum Bayramı'nın, Hatay&...

21.10.2013 11:51

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, toplumsal ve kültürel hayatta önemli yer edinen ve mukaddes değere sahip bayramlardan biri olan Gadir Hum Bayramı'nın, Hatay'ın sevgi, hoşgörü ve barış köklerinden dünyaya uzanan en güçlü dallarından birini temsil ettiğini belirtti.

Güder, Gadir Hum Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, zengin kültürüyle bütün insanları harmanlayıp, kucaklayan ülkede başta Hatay olmak üzere birçok ilde kutlanan Gadir Hum Bayramı'nın Hz. Ali'nin "İnsan dün bir tohumdu, yarın toprak olacak" sözünün ışığında hoş geçinmenin aklın yarısı olduğunu her daim hatırlarda tutmanın anlam ve kıymetini hatırlattığını ifade etti.

Birlik, beraberlik ve dini kültür açısından büyük önem arz eden Gadir Hum Bayramını, tüm Alevilerin nezdinde canı gönülden kutladığını kaydeden Güder, açıklamasında şunları kaydetti:

"Toplumsal ve kültürel hayatımızda önemli yer edinen ve mukaddes değere sahip bayramlardan biri olan Gadir Hum Bayramı, Hatay'ın sevgi, hoşgörü ve barış köklerinden dünyaya uzanan en güçlü dallarından birini temsil etmektedir. Bu anlamlı bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü sevgi ve saygı emarelerine vesile olmasını ve bu güzel tablonun her fırsatta ön plana çıkarılmasını temenni ederek en derin sevgi ve saygılarımı sunarım."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement