GAPGENÇ Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

GAPGENÇ Festivali Başlıyor

GAPGENÇ Festivali Başlıyor

4-7 Mayıs tarihleri arasında Siirt'te düzenlecek olan GAPGENÇ Festival programı belli oldu.

28.04.2012 15:31

2 Nolu sensetik çim sahasına 81 il ve 60 Ülkeden katılım sağlayacak 1500 gönüllü gençlerin konaklaması için Kızılay Siirt Şube Başkanlığı tarafından 150 adet 10 kişilik çadırlar kurulmaya başlandı ve Siirt Üniversitesi karşısında bulunan boş arazi üzerine kurulacak olan STK Fuarı ve Alternatif sahne için yer düzenleme çalışmaları hızlandırıldı.

Sodes projesi kapsamında gerçekleştirilen ve Gap bölge illerinin gençlik evleri tarafından organize edildiği 'Küresel Vatandaşlık' temasıyla 2 Mayıs'ta start alıyor.

Atölyeler, Paneller, STK Fuarı, Küresel vatandaşlık zirvesi, Kültür Sanat Aktiviteleri ve Konserlerle dolu dolu bir festival olacak. Emre Aydın, Şevval Sam, Pinhani, Karmate, Güneşe Doğru Triana Park gibi ün yapmış sanatçılarında sahne alacağı festivalde 47 atölyenin kurulacağı, 100 adet STK Fuarında tanıtım stantların olacağı, Kültür sanat etkinliği yapacak 120 kişinin de başvurup kabul edildiği edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan 250'ye yakın yabancı vatandaşında Küresel Vatandaşlık Zirvesinde yer alacağı ve fuar alanına kurulacak olan alternatif sahneye sesiyle, yöresel oyun ve gösterileriyle 70 kişinin çıkacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili Gap Bölge Kalkınma İdaresi Gençlik Evleri Sorumlusu Ahmet Katıksız yaptığı açıklamada 'Biz sayısı belki milyonları bulmasa da büyük bir aileyiz. Çünkü birbirimize ve festivalimize inanıyoruz. Bu meşale önce Mardin de yakıldı. Sonra Batman ve Gaziantep ilinde. Şimdi sıra Siirt'te. Ve bu şekilde yıldan yıla güçlenerek devam edecek. Ama devam etmesinin tek bir şartı var, bu işe inanan insanların olması. Bizler bu işe inandığımız için bugün emek veriyoruz. Yerel dinamiklerin de desteğini alarak  daha çok gencin yaşamlarını değiştirilmesi ve farkındalık yaratılması, gençlerin katılımı ve birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi temeline dayanan, Gapgenç Festivalinde, binlerce genci Siirt'te buluşturacağız.' Şeklinde konuştu.

Detaylı bilgi ve programı görmek için www.gapgenc.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GAPGENÇ Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement