GAÜN'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

GAÜN'de Mezuniyet Coşkusu

GAÜN\'de Mezuniyet Coşkusu

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "İnsan hayatının önemli dönüm noktaları vardır.

27.06.2012 14:21

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fen - Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Gaziantep Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan mezun olan öğrenciler, Üniversitemiz Amfi Tiyatro'da düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Mezuniyet törenine; Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda öğretim elamanı, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri tarafından halk oyunları gösterimi gerçekleştirildi.

Başarılı olabilmek için öğrencilerin kendilerini öne çıkarmaları gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "İnsan hayatının önemli dönüm noktaları vardır. En önemlisi böyle mutlu bir günde yüksekokuldan mezun olan şanslı bir insan olmasıdır. Bugün bu değerli arkadaşlarım Türkiye nüfusunun çok az bir kısmını oluşturmaktadırlar. Önemli olan bundan sonra neler yapacağınız. Sizin diğerlerinden bir farklılık yaratarak kendinizi öne çıkarmak gibi bir zorunluluğunuz var. Elbette yine en büyük rehberiniz çalışmak olacaktır. Gecenizi gündüzünüze katıp çalışmalısınız" ifadesinde bulundu.

İl dışında olması nedeniyle mezuniyet törenine katılamayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun yayınladığı mesajda 2011–2012 öğretim yılı mezuniyet törenine katılamayışının burukluğunu yaşadığını belirtti.

Yayınladığı mesajda öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Sizleri gönülden tebrik ediyor, hepinizin gözlerinden en içten duygularımla öpüyorum. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Şimdi sizlere düşen; donandığınız bilgi, insana dair soru ve sorgulara cevap arayışlarınızla olgunlaşan erdemli, kültürlü iyi birer insan ve meslek sahibi olmaktır" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Coşkun, "Sevgili anne ve babalar, fedakarlıklarla böyle güzel gençleri yetiştirdiğiniz için, sizleri de tüm kalbimle kutluyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sizlerin iyi birer insan ve meslek sahibi olabilmeniz noktasında, bütün gayretleri ve özverili çalışmaları için tüm hocalar, akademisyen arkadaşlarıma da candan teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Prof. Dr. Coşkun, "Parlayan Yıldız" Gaziantep Üniversitesinin her bir öğrencisi, gittiği yer her neresi olursa olsun, orayı parlatan bir yıldız olacaktır inancıyla, sizlere hayat yolunda aydınlık günler diler, değerli velilere de evlatlarımızın bütün mürüvvetlerine, bugünün heyecanıyla tanık olmanız temennisinde bulunur, siz sevgili öğrencilerimin gözlerinden öperek, en kalbi sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum" diye konuştu.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, "Çok muhterem anne ve babalar, doğduğu günden bu yana, gece uyumadan gündüz yorulmadan kol kanat gerip yetiştirdiğimiz evlatlarımızın en mutlu ve en anlamlı günlerinden birinde, yine onlarla birliktesiniz. İyi ki varsınız ve iyi ki onlarlasınız" diye konuştu.

Prof. Dr. Göğüş, "Değerli öğrenciler, analarınıza, babalarınıza ve hepsinden önemlisi vatanınıza olan vazifenizi her açıdan yerine getirmek için gerekli donanıma sahip oldunuz. Bundan sonrası için de sizin sınavlarınız her alanda devam edecek; ama yılmayınız, yıkılmayınız, kararlı olunuz.

Kişisel olumsuzluk hallerine düştüğünüzde memleketimizin hangi şartlarda kurulduğunu düşünüp Mustafa Kemal'den ilham alınız" ifadesinde bulundu.

"Bizler, öğrenciye ne düşünüleceğini değil; nasıl düşüneceğini öğretmesi ilkesiyle hareket etmeye çalışmaktayız" şeklinde konuşan Prof. Dr. Göğüş, "Türkiye gibi genç nüfusa sahip, hızla şehirleşen ve toplumsal dönüşüm yaşayan, dinamik-değişken ekonomik yapıdaki ülkelerde üniversiteler, bilimsel bilgi üretmenin yanı sıra; hâlihazırdaki neslin, hatta bir ülkenin sorumluluğunu da taşımaktadırlar. Zira üniversiteler, akademinin yanı sıra siyasetin, ekonominin, büsbütün kültür-sanat yaşamının, yani ülkenin bütün müesselerinin entelektüel alt yapısını hazırlar, bu kapsamda vasıflı insan yetiştirir" diye konuştu.

Üniversitenin, öğrencisinin anlayışını ve hüküm verme kabiliyetini geliştirmesi ilkesini benimsediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Göğüş, "Bu ilkeleri benimseyen Gaziantep Üniversitesinin mezunları olan sizlere, başarılı ve aydınlık bir gelecek, sizlere emeği geçen velilerimize ve hocalarımıza da verdikleri emeğin karşılığı olan sizleri yetiştirdikleri için şükran temennisinde bulunur, saygı ve sevgilerimi sunarım" şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına konuşan Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Birincisi Kemal Arslan, "Mutluluklarla ve zorluklarla dolu bu hayat yolunun başlama noktasında, iyi bir mühendis olmanın yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Siyasal ve toplumsal yaşamında, ulusumuzun düşünce bakımından eğitiminde de kılavuzumuz bilim ve fen olacaktır' sözleri ışığında; milletine karşı duyarlı, sosyokültürel açıdan donanımlı ve ülkemizin kalkınması için çalışan ve çaba harcayan bireyler olmayı hedefledik. Milletimizin aydınlık geleceği olan biz gençlerin yetişmesinde ve olgunlaşmasında büyük rol oynayan, ilmin ve bilimin ışığında bizleri; takip eden değil, takip edilen aydın bireyler olarak yetiştiren saygıdeğer hocalarıma tüm mezun arkadaşlarım adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadesinde bulundu.

Törene katılan öğrenciler tarafından Gaziantep Üniversitesi Andının okunmasının sonrasında, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından hemşirelik andı okundu.

Konuşmaların sonrasında kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin tarafından diploma ve hediye takdim edildi.

Törenin sonunda mezun olan öğrenciler keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GAÜN'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement