Gazeteci Türenç, Tutuklu Kadın Meslektaşlarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Türenç, Tutuklu Kadın Meslektaşlarını Ziyaret Etti

Gazeteci Türenç, Tutuklu Kadın Meslektaşlarını Ziyaret Etti

Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Gazeteci Pınar Türenç, cezaevinde tutuklu bulunan kadın gazeteciler Fatma Koçak ile Semiha Alankuş'u ziyaret etti.

07.06.2012 19:06

Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Gazeteci Pınar Türenç, cezaevinde tutuklu bulunan kadın gazeteciler Fatma Koçak ile Semiha Alankuş'u ziyaret etti.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ile Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gelen Pınar Türenç, burada tutuklu bulunan kadın gazeteciler Fatma Koçak ile Semiha Alankuş'u ziyaret etti.

Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan Pınar Türenç, "Biz Basın Konseyi Yüksek Kurulu adına ziyaret ettik. Başkan Orhan Birgit, avukat olarak içeri girdi. Bende yüksek kurul adına geldim. Kadın tutuklulara kadın dayanışması adına, tutuklu kadın gazetecileri geziyoruz. Daha önce Silivri'de Müyesser Yıldız'la konuştuk. Bugün de Fatma Koçak ile Semiha Alankuş'u ziyaret ettik. Kendileriyle kütüphanede açık görüş yaptık. Onların yüzleri güldü. Bizi görünce güldü tabi. Çok mutlu oldular. Ama son derece tedirgin bir hayatları var" dedi.

İki gazetecinin de aynı hücrede kaldığını belirten Türenç, "Eylül ayında mahkemeye çıkacaklarını söylediler. Çünkü iddianame açıklandı ve hazırlandı. Yine de Basın Konseyi olarak biz onlara destek ziyaretimize devam ediyoruz. Onların tutuksuz yargılanmalarına kadar peşlerinde olacağız. Tutuksuz yargılansınlar. Çünkü demokrasilerde gazetecilerin tutuklanması söz konusu değil. Hiçbir gazetecinin elinde silah yoksa, yıkıcı, ortadan kaldırıcı bir eyleme girişmiyorsa tutuksuz yargılanmalıdır. Bizim için gazetecilik çok önemli. Yargılansınlar, ama tutuksuz olsunlar. Bütün çabamız bunun için. KCK davasından alınmışlar. Ama tabi çeşitli gerekçeler var. Gazetecilik faaliyetlerinde tutukluluk olamaz. Düşünce özgürlüğü, demokrasilerin temelidir. Gazetecilere özgürlük diyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Türenç, Tutuklu Kadın Meslektaşlarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement