Gaziantep–Almanya Dostluğu Başarıyı Getiriyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep–Almanya Dostluğu Başarıyı Getiriyor

Gaziantep–Almanya Dostluğu Başarıyı Getiriyor

Gaziantep ve Ludwigshafen'in ortak projesi olan "Gençlik Kampı ve Öğrenci Değişim" projesi, uluslararası gençlik çalıştayında "En İyi Uygulanan" üç projeden biri seçildi.

27.11.2013 09:24

Güney Almanya'nın en iyi üç projesinden birinde Gaziantep-Ludwigshafen imzası var…

Almanya'nın Wiesbaden şehrinde gerçeklesen uluslararası gençlik çalıştayına başta Ludwigshafen ve Gaziantep olmak üzere, Köln, Düsseldorf, Mainz, Wiesbaden, Kassel ve proje ortakları olan Polonya ve Yunanistan temsilcileri katıldılar.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Wiesbaden Belediye Başkanı Arno Gossmann, tüm projelerin başarılı olduğunu ve emeği geçen herkesi takdir ettiğini belirtti.

Uluslararası projelerin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Gossmann, Wiesbaden'deki okullarda bulunan maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ve Wiesbaden de bulunan yüzde 30 oranındaki göçmen öğrencileri uluslararası projelere dahil etmenin çok önemli olduğunu belirtti. Gossmann "Bu projelere olan yüksek yerli ve yabancı katılım uyum ve entegrasyon sürecini de hızlandırmaya yardımcı olacaktır." dedi.

Uluslararası projelerin daha başarılı hale gelmesi ve gençlerin uluslararası faaliyetlere daha aktif şekilde katılabilmeleri için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini de belirten Başkan Gossmann, aynı zamanda bu önemli çalıştayda bir araya gelen tüm yönetici ve eğitmenlere teşekkür etti.

Gossmann, "Gerçekleştirdiğiniz bu projeler ülkelerin ve gençlerin birbirine olan mesafesini ortadan kaldırmakla sınırlı kalmıyor aynı zamanda bu öğrencilerin projelere dahil olması onların hem öz güvenlerini geliştirmekte, hem de mesleki eğitimlerine olumlu yön vermektedir" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey adına kendisine hediye edilen bakır fincan takımını çok beğenen Arno Gossmann, bu özel hediye için teşekkür etti.

Almanya'nın güneyinde gerçekleştirilen birçok uluslararası proje arasından seçilen projeler önemli eğitmenler tarafından değerlendirilerek Best Practise olarak yani en iyi uygulanan projeler olarak belirlendi.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde en iyi uygulanan projeler (Best Practise) arasına Gaziantep ve Ludwigshafen'in ortak projesi olan "Gençlik Kampı ve Öğrenci Değişim" projesi de girmeyi başardı.

Almanya'daki en iyi 3 proje arasına giren projenin tanıtımını Ludwigshafen Belediyesi adına Meclis Üyesi ve Ludwigshafen Gaziantep Dostluk Derneği Başkan Vekili İbrahim Yetkin ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin gerçekleştirdi.

Gaziantep ve Ludwigshafen temsilcilerinin yapmış oldukları sunumlar birçok eğitmenin dikkatini çekti. Eğitmenler böylesine başarılı olmuş bir projenin mutlaka sürdürülebilir olması gerektiğini ve Gaziantep'te bulunan Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi ile Ludwigshafen'de bulunan gençlik merkezini bizzat ziyaret etmeyi arzuladıklarını belirttiler.

Ludwigshafen ve Gaziantep temsilcileri, bu projenin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse'nin büyük katkıları ile gerçekleştiğini belirterek her iki Başkana teşekkür ettiler.

GAZİANTEP'TE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANACAK

En iyi 3 proje arasına giren diğer iki proje temsilcileri ise Gaziantep ve Ludwigshafen'i takdir ettiklerini ve sunumlardan çok etkilendiklerini belirttiler. Gaziantep ve Ludwigshafen gibi Best Practise seçilen yani en iyi uygulanan başarılı projeler arasına giren diğer iki proje ise; Polonya'nın Wroclaw ve Almanya'nın Wiesbaden şehirleri arasında gerçekleşen Çocuk Tiyatrosu Projesi ve Almanya ile Yunanistan ortak projesi olan "Gelecek ve İletişim" projesi en iyi uygulanan diğer iki proje olarak belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Ludwigshafen Belediyesini ziyaret eden Şahin Çetin Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse ve Özel Kalem Müdürü Marcel Jurkat ile görüştü.

Dr. Eva Lohse görüşmede, "Ortak gençlik projemizin Güney Almanya'da en iyi 3 proje arasına girmiş olmasına çok sevindim, böylesine önemli bir projeye imza attığımız için çok mutluyum, ekibimi ve sizleri tebrik ediyorum." dedi.

Lohse, ayrıca Şubat 2014'de Gaziantep'e gelerek Dr. Asım Güzelbey ile Kardeş Şehir protokolünü imzalayacağını belirtti. 2014 yılında Ludwigshafen ve Gaziantep arasında gerçekleşmesi planlanan faaliyetlerin detaylarını görüşen Marcel Jurkat ve Şahin Çetin karşılıklı görüş alış verişinde bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep–Almanya Dostluğu Başarıyı Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement