Gaziantep'te Çifte Acı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Çifte Acı

Gaziantep\'te Çifte Acı

Afyon'da şehit düşen askerlerden Onbaşı Hayri Kaya ve Onbaşı Mehmet Emre Özer'in cenazeleri, toprağa verildi.

16.09.2012 19:39  Güncelleme: 08:35

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerden Onbaşı Hayri Kaya ve Onbaşı Mehmet Emre Özer'in cenazeleri, Gaziantep'te dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenaze törenine yaklaşık 3 bin kişinin katıldı Şehitler 25 yaşındaki Hayri Kaya ve aynı yaştaki Mehmet Emre Özer için Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, camiye getirilirken, yakınları gözyaşı döktü.

Törene katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, şehit babaları Yunus Özer ve Hasan Kaya'ya taziyede bulundu. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Polisler, tören alanına giren vatandaşları tek tek aradı. Şehit Mehmet Emre Özer'in annesi Aysel Özer, oğlunun tabutuna el sallayarak, "Elveda yavrum. Duy beni duy! Bak da bir duy anayı! O ana ana! Bir taneydi benim yavrum bir taneydi. Böyle mi olmalıydı benim emeğimin karşılığı? Ben peygamber ocağına teslim ettim evladımı" diye gözyaşı döktü.

Şehit Hayri Kaya'nın babası Hasan Kaya oğlunun tabutunu öperken, anne Emine Kaya ise kortejde güçlükle yürüdü. Cenaze töreninin ardından şehit Mehmet Emre Özer Asri Mezarlık'taki aile mezarlığında, Hayri Kaya ise Burç Kasabası'na bağlı Ozanca Köyü'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar tekbir getirirken, önceki törenlerin aksine terör örgütü aleyhine slogan atılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Çifte Acı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement