Gaziantep'te Telefon Dolandırıcılığına 3 Gözaltı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gaziantep'te Telefon Dolandırıcılığına 3 Gözaltı

Gaziantep\'te Telefon Dolandırıcılığına 3 Gözaltı
10.10.2013 15:36

Gaziantep'te, telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan ve çeşitli suçlamalar yönelterek 98 bin 200 lira dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi, polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Gaziantep'te, telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan ve çeşitli suçlamalar yönelterek 98 bin 200 lira dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi, polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Bayburt ve Niğde'de yaşayan 2 kişi, kendilerini savcı olarak tanıtarak arayıp, terör örgütünün isimlerine hat çıkardıklarını söyleyerek, düzenlenecek operasyon kapsamında verilen hesaplara 98 bin 200 lira yatırdıklarını söyledi. Mağdur vatandaşlar, para yatırdıktan sonra savcı ve polis zannederek aradıkları kişilere ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayarak savcılığa şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Niğde ve Bayburt'ta 2 kişiyi tuzaklarına düşüren şüphelilerin kullandığı telefon ve para transferi yapılan hesapların Gaziantep'te olduğu belirlendi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün bilgilendirilmesinin ardından harekete geçen polisler, yaptığı araştırma sonunda telefonla dolandırıcılık yaptığı belirlenen M.A.'yı gözaltına aldı. M.A., yapılan sorgulamasında dolandırıcılık suçunu birlikte işlediklerini söylediği İ.A. ile M.Ş. de polis tarafından yakalandı.

3 şüpheli yapılan sorgulamalarının ardından; 'İletişim cihazlarıyla dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Telefon Dolandırıcılığına 3 Gözaltı - Son Dakika


Advertisement