Gaziantep'te Yılın Annelerine Ödül - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Yılın Annelerine Ödül

Gaziantep\'te Yılın Annelerine Ödül

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Anneler Günü nedeniyle Yasemin Aydın'ı 'Yılın annesi' seçti.

12.05.2013 13:57  Güncelleme: 12:04

Gaziantep'te merkez Şehitkamil Belediye Başkanı AK Parti'li Rıdvan Fadıloğlu, Anneler Günü nedeniyle geçen yıl şehit olan özel harekatçı polis Ertuğrul Polat'ın öğretmen eşi Ümmü Gülsüm Polat ile 14 yaşındaki kızı Bedriye'nin organlarını bağışlayan Yasemin Aydın'ı 'Yılın annesi' seçti. Yılın annelerini evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Fadıloğlu, şehit polisin isminin bir parka verileceğini, kızının organlarını bağışlayan Yasemin Aydın'ın ise evine eşya alınacağının sözünü verdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hamile olduğu sırada eşi şehit düşen ve kısa süre önce dünyaya gelen oğluna da eşinin ismini veren Ümmü Gülsüm Polat ile eşi apartman görevlisi olan ve geçen hafta hayatını kaybeden kızının organlarını bağışlama kararı alan Yasemin Aydın'ı yılın annesi seçtiklerini söyledi.

Fadıloğlu, belediye tarafından yapılan araştırmalar sonrası yılın annesi olarak belirlenen Ümmü Gülsüm Polat ile Yasemin Aydın'ı evlerinde ziyaret etti. Fadıloğlu, ilk olarak Mücahitler Mahallesi'nde oturan geçen yıl Ekim ayında teröristler ile girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ertuğrul Polat'ın eşi Ümmü Gülsüm Polat'ın evine gitti. Kısa süre önce dünyaya gelen ve şehit polisin isminin verildiği Ertuğrul bebeği seven Başkan Fadıloğlu, "Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Oğlunuza şehit eşinizin ismini vermişsiniz. Bizde bu ülke için canın veren şehit polisimizin ismini yeni yaptırdığımız bir parka vererek Ertuğrul Polat adını yaşatacağız" dedi.

Polat ise Başkan Fadıloğlu'na teşekkür ederek; "Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Yaptığınız her şey için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Fadıloğlu, daha sonra geçen hafta ölen 14 yaşındaki kızları Bedriye'nin organlarını bağışlama kararı alan Yasemin Aydın'ı, Batıkent Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Bedriye'nin bağışlanan organları ile 4 kişiye hayat verdiğini söyleyen Başkan Fadıloğlu, kararı alan anne Yasemin Aydın'ı duyarlılığından dolayı kutladı. Başkan Fadıloğlu, daha sonra apartman görevlisi olarak çalışan, kısa süre önce kura çekimiyle TOKİ konutlarından ev sahibi olma hakkı elde eden ailenin, evinin bütün eşyasını alacaklarının sözünü verdi. Fadıloğlu ayrıca Yasemin Aydın'ın eşi Murat Aydın'a da farklı alanda çalışmak istemesi halinde iş bulma sözü verdi.

Anne Yasemin Aydın, 'Yılın annesi' seçilmesinin acısını hafiflettiğini belirterek, "Benim kızın öldü. Başka çocuklar ölmesin diye organlarını bağışladık. İyi ki yapmışım şimdi canları kurtulan 4 kişi için seviniyorum. Belediye başkanımıza da yardımları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Yılın Annelerine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement