Gaziler Gününde Balyoz Tutuklusu Eşinden Tişörtlü, Madalyalı Sessiz Protesto - Son Dakika
Güncel

Gaziler Gününde Balyoz Tutuklusu Eşinden Tişörtlü, Madalyalı Sessiz Protesto

Gaziler Gününde Balyoz Tutuklusu Eşinden Tişörtlü, Madalyalı Sessiz Protesto

Ankara'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anıtkabir'de tören düzenlendi.

19.09.2013 12:57

Ankara'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törende Balyoz davasından hüküm giyen Emekli Kurmay Kıdemli Gazi Albay Hasan Basri Aslan'ın eşi Nefise Aslan, elinde eşinin övünç madalyası ve üzerinde yine eşinin asker üniformalı fotoğrafının bulunduğu, 'Gaziye terörist dediler razı mısınız!' yazılı tişörtle protokolün en ön sırasında törenlere katılarak eşinin cezaevinde tutulmasını protesto etti.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Korgeneral İlhan Talu, Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, gaziler, öğrenciler ve askeri erkan katıldı.

Vali Alaaddin Yüksel Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Vali Yüksel deftere şunları yazdı: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde bayrak dalgalandırmamızı sağlayanlara, gazilerimize Ankara halkı adına minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum."

TUTUKLU GAZİ EŞİ

Törende Balyoz Davasından 16 yıl hüküm giyen Emekli Kurmay Kıdemli Gazi Albay Hasan Basri Aslan'ın eşi Nefise Aslan, elinde eşinin övünç madalyası ve üzerinde yine eşinin asker üniformalı fotoğrafının bulunduğu, 'Gaziye terörist dediler razı mısınız!' yazılı tişörtle protokolün en ön sırasında törenlere katıldı.

Nefise Aslan tören sonrasında eşi Aslan'ın ceza evinden gönderdiği mektubu gazetecilerle paylaştı. Mektuptaki dikkati çeken satırlar şöyle:

"Saygıdeğer Türk halkına ;

İçinde olduğumuz bu karanlık günlerde siz şehit ve gazi arkadaşlarım yoluma ışık tutup, karanlık zindanımı nurunuzla aydınlatarak bana güç verdiniz. Duyduğum vatan aşkı, Mustafa Kemal sevdası, canımdan çok sevdiğim ailemin özlemi ve onlara kavuşma umudu ile yaşantımı sürdürmekteyim. Neden burada olduğumu bilmiyorum, bana 16 yıl vermek için delil dedikleri, imzasız bir listede adım olması bu listenin de bir CD içinde bulunması bütün delil bu. Bir bedel ödediğim belli, neyin bedelini ödediğimi ise takdirlerinize bırakıyorum...Yıllarımı terörle mücadeleye verdim, ülkemin birlik ve beraberliği için savaştım, hiçbir zaman mevki makam meraklısı olmadım, hayat kurtardım, bu uğurda çocuklarımın büyüdüğünü bile görmedim, şehit olan arkadaşlarımın ailelerinin yüzüne bakamadım ben döndüm onlar dönmedi diye. Değerli komutanlarım; sahip çıkmadığınız bizler artık eminiz ki sizlerde buna razı oldunuz, bizlerin arkasında durmadınız. Bizler ve ailelerimiz tarihe altın harflerle yazılırken, soyadınızı taşıyan çocuklarınıza nasıl bir gelecek bıraktığınızı unutmayınız. Bense çocuklarıma onur ve gurur duydukları bir soyadı ve gelecek bırakıyorum. Şehit ve gazi arkadaşlarıma ihanet etmiyorum. Vicdanım rahat, ben suç işlemedim. Bu sıkıntıları çekmemize neden olan insanlara tek sözüm var; 'Sizleri ne Allah ne de tarih affetmeyecek.' Vatan aşkıyla üzerime düşen görevleri yapmanın huzur ve rahatı içindeyim. En büyük tesellim; bize bunlara yaşatanlar, benim duyduğum huzuru hiçbir zaman yaşayamazlar. Bu vesileyle benimle aynı kaderi paylaşan değerli silah arkadaşlarımın da gaziler günün kutlarım çünkü onlarda hukuk gazisi olarak taş duvarlar arakasında benimle aynı bedeli ödüyorlar."

(ÜK) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziler Gününde Balyoz Tutuklusu Eşinden Tişörtlü, Madalyalı Sessiz Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement