Gazipaşa'da 120 Hektar Kızılçam Alanı Yandı - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa'da 120 Hektar Kızılçam Alanı Yandı

Gazipaşa\'da 120 Hektar Kızılçam Alanı Yandı

Gazipaşa'nın Akoluk köyü Teke mevkiinde başlayan orman yangınında, 120 hektar kızılçam alanı tamamen yandı.

14.10.2013 15:57  Güncelleme: 15:58

Kontrol ALTINA ALINDI

Gazipaşa'nın Akoluk Köyü Teke Mevkii'nde dün saat 21.00 sıralarında başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, yangında 120 hektar kızılçam alanının tamamen yandığını söyledi. Yangına, 6 helikopter, 170 orman işçisi, 34 arazöz ve çok sayıda iş makinesinin yanı sıra gönüllülerin müdahale ettiğini kaydeden Türedi, söndürme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

300 DEĞİL 120 HEKTAR

Söndürme çalışmalarını yerinde izleyen Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise 300 hektar orman alanının zarar gördüğünü yönündeki ilk açıklamasını düzeltti. Bölgedeki yoğun dumanın çekilmesiyle yangının bilançosunu daha net gördüklerini kaydeden Kaymakam Pamuk, "Dumanın dağılmasıyla yanan alanlar açığa çıktı. Yanmış olarak kabul ettiğimiz pek çok noktanın etkilenmediğini gördük. Dolayısıyla yanan alan ilk tahminimizden çok daha az" dedi.

KASIT İHTİMALİ

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık ise yangının kısmen kontrol altına alındığını ve risk taşıyan bölgelerde havadan helikopterlerle müdahalenin sürdüğünü söyledi. Kontrol altına alınan yerlerde ise soğutma çalışması yaptıklarını vurgulayan Kısacık, kasıt ihtimali üzerine jandarmanın soruşturma başlattığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa'da 120 Hektar Kızılçam Alanı Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement