'GDO Korkulacak Bir Şey Değil' İddiası - Son Dakika
Güncel

'GDO Korkulacak Bir Şey Değil' İddiası

\'GDO Korkulacak Bir Şey Değil\' İddiası

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr.Nebahat Sarı, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar'ın korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

21.03.2013 12:22  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, artan nüfusla birlikte tarımsal üretim ve gıda tüketiminin çok önemli hale geldiğini söyledi. Bilgi çağının gereklerini yapmayan toplumların yüksek refah düzeyine ulaşamayacağını aktaran Rektör Kibar, toplantının ülke ve bilim dünyası için önemli sonuçlar doğuracağını kaydetti.

'RİSKİNİN OLMADIĞI YÖNÜNDE DAHA ÇOK BULGU VAR'

"Islah, istenmeyen özelliklerin ayıklanıp amaca yönelik olanların bir araya toplanması ya da canlının kendi yapısında bulunmayan bir özelliği başka bir canlıdan nakil yoluyla kazanmasıdır. Normal klasik ıslah yöntemleriyle genetiği değiştirebiliyoruz aslında. GDO, korkulacak bir şey değil. Çünkü 10 yıllık, 8 yıllık yapacağınız ıslah çalışmasıyla bir ürünü elde etme yerine, bunu 2-3 yıl gibi daha kısa bir zamanda elde edebiliyorsunuz. Risk analizleri yapılıyor. Toksin analizler yapılabiliyor. Bu konuda araştırmalar halen devam ediyor. GDO'nun insan sağlığına etkisiyle ilgili birkaç araştırma var sonuçlanan. Alerjiyle ilgili bazı riskleri konusunda bulgular var ama, daha ziyade GDO'nun riskinin olmadığı yönünde daha çok bulgular var. Her şey GDO değil, biyoteknoloji de sadece GDO değil. GDO, klasik ıslaha destek olmak amacıyla yapılan bir şey."

Açılış konuşmalarının ardından, Rektör Mustafa Kibar, '1'inci Çukurova Biyoteknoloji Günleri'ne destek veren öğretim üyelerine teşekkür belgesi verdi. Yarın da sürecek olan etkinlikler kapsamında, biyoteknoloji alanında uzman akademisyenler çeşitli bilimsel sunumlar yapacak. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'GDO Korkulacak Bir Şey Değil' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement