Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak Veterinerlik İşleri Müdürlüğü yetkileriyle Kasım 2011 ayı içerisinde, koşum amaçlı kullanılmak üzere tespit edilen ileri gebe bir atı, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 6. Maddesi gereği (Güçten düşmüş hayvanlar ticarî ve gösteri amaçlı veya herhangi bir şekilde binicilik ve taşımacılık amacıyla çalıştırılamaz. ) Eriklice yolu üzerinde bulunan bakım evinde korunmaya alındı.
24 Şubat Cumartesi günü korunmaya alınan at doğum yaptı. At ve tayın eğitim ve rehabilitasyon amaçlı bakım evinde barındırılmaya devam edileceği bilgisi verildi.
Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakım evlerine götürülmesi zorunludur.
Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.
Son Dakika › Güncel › Gebe At Doğum Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.