Gebze'de Halil İbrahim Sofraları - Son Dakika
Güncel

Gebze'de Halil İbrahim Sofraları

Gebze\'de Halil İbrahim Sofraları

Mahalle iftarları, Gebzelileri aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor.

25.07.2012 15:57

Köşklüçeşme'de Ramazan coşkusu

Köşker halk sofrasında

Köşklüçeşme Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahallelerdeki iftar sofralarının; ailelerin komşularıyla birlikte oruç açtığı, küskünlerin bir araya gelip barıştığı Halil İbrahim sofralarına dönüştüğünü söyledi

Gebze Belediyesi tarafından 'Gebze'de Ramazan Paylaşmaktır' sloganıyla başlatılan mahalle iftarları, Gebzelileri aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde düzenlene iftar programlarının sonuncusu Köşklüçeşme Mahallesi'nde düzenlendi. Bine yakın mahalle sakinin aynı sofrada birlik, beraberlik içerisinde orucunu açtığı Köşklüçeşme'deki iftar yemeğine, Başkan Köşker'in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, İlçe Müftüsü Recep Şükrü Balkan, mahalle muhtarı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HALİL İBRAHİM SOFRALARI

Türk Sanat Musikisi saz heyetinin seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri dinleyerek iftar saatini bekleyen Köşklüçeşme sakinlerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahallelerdeki iftar sofralarının; ailelerin komşularıyla birlikte oruç açtığı, küskünlerin bir araya gelip barıştığı Halil İbrahim sofralarına dönüştüğünü söyledi. Ramazan coşkusunu her mahallede bu senede yaşatmak istediklerini belirten Başkan Köşker, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

RAMAZAN BEREKET VE PAYLAŞMAKTIR

'Gebze'de Ramazan Paylaşmaktır' sloganıyla her akşam farklı bir mahallede kurulan iftar sofralarında kardeşlik bağlarının bir merhale daha güçlendiğini vurgulayan Başkan Köşker, yapılan etkinliklerle çocukların Ramazan ayının güzelliklerini daha yakından tanıdığına dikkat çekti. "Çocuklar bizim her şeyimiz. Onlar bizim geleceğimiz" diyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Çocuklarımız Ramazan'ın önemini kavrayamadan büyüyor. Hayatında Hacıvat-Karagöz görmeyen çocuklarımız var. Orta oyunu veya meddahı bilmeyen çocuklarımız var. Amacımız geleneksel ramazan gecelerimizi yaşatıp çocuklarımıza ileride hatırlayacakları hoş hatıralar bırakmak" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR KARAGÖZ VE HACİVATI TANIYOR

Birlikte fasıl eşliğinde iftar yapan Köşklüçeşme sakinleri kadar; gezici TIR'da sahne alan Hacıvat-Karagöz oyununu kendilerine ikram edilen pamuk şekeri, balon ve aldıkları daha birçok hediye ile keyif içerisinde izleyen çocuklar da keyifli saatler geçirdi. Çocuklar, orta oyunu ve meddah gösterisini ilgiyle takip etti. Nükte ve fıkra ustası Nasrettin Hoca'yı Ramazan etkinliklerinde tanıyan ve Ramazan ayının güzelliklerini tam anlamıyla çıkaranlar ise çocuklar oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gebze'de Halil İbrahim Sofraları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement