Geleceğin Liderlerinin Tercihi: Siyasal Bilgiler Fakültesi - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Liderlerinin Tercihi: Siyasal Bilgiler Fakültesi

Geleceğin Liderlerinin Tercihi: Siyasal Bilgiler Fakültesi

2012-2013 eğitim-öğretim döneminde İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümleri ile eğitime başlayan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde de yine aynı bölümlerde lisans öğrencilerini kabul edecek.

14.07.2013 11:11

"Geleceğin liderlerini yetiştirecek fakültemize ikinci kez öğrenci alıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfettin Çelik, "Ülkemizin gelişmişlik düzeyinin, refah ve mutluluğunun arttırılmasına katkıda bulunacak, çağdaş bilimsel araştırma, uygulama ve öğretim ortamı olmayı temel misyon edinmiş üniversitemizin bu hedefe ulaşmasında Siyasal Bilgiler Fakültemiz önemli işlev üstlenmektedir. Biz Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak, uzmanlık ve etkinlik düzeyi yüksek genç nesilleri yetiştirmeyi hedefliyoruz" diyen Dekan Prof. Dr. Çelik, Siyasal Bilgiler Fakültesine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yetkin, öncü ve lider nesillerin yuvası olacak Siyasal Bilgiler Fakültemizin temel üç amacı vardır. Birincisi; ekonomik ve siyasal-idari alana dair bilimsel bilgiyi küresel standartlarda aktararak, üst düzey donanım, yetkinlik ve beceri sahibi mezunlar yetiştirmek, ikincisi; akademik kadroları ile söz konusu akademik bilgi alanının geliştirilmesinde dünya ölçeğinde bir öncülük rolü üstlenmek ve üçüncüsü elde edilen bilginin kamu yararı önceliğinde pratiğe dökülmesinde özel girişim-sivil toplum ve kamu kesimi ile etkin bir işbirliği geliştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda eğitime başlaması planlanan fakültenin en temel özelliği de akademik düzeydeki bilimsel bilginin aktarımı konusunda disiplinlerarası, bütüncül yaklaşımı dikkate alan bir eğitim müfredatı oluşturmasıdır. Nitelikli öğrenciler yetiştirmenin önemli bir şartı olduğu düşünülen bu tercihin bir diğer gerekçesi de teorik ve pratik bilginin geliştirilmesine sağlayacağı faydadır"

Siyasal Bilgiler Fakültesinin İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinin yanı sıra İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Maliye olmak üzere toplam beş bölümden oluştuğunu da ifade eden Prof. Dr. Çelik; "Siyasal Bilgiler Fakültemizi tercih ederek üniversitemiz bünyesine giren öğrencilerimiz önce Hazırlık Sınıfına tabi tutulacak. Hazırlık sınıfını da başarıyla tamamlayanlar lisans eğitimine yüzde 30 İngilizce ile eğitimlerine devam edecekler. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde kaliteli bir eğitim almak isteyen siz değerli gençleri de Siyasal Bilgiler Fakültesi ailesinin şanslı bireylerinden biri olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Liderlerinin Tercihi: Siyasal Bilgiler Fakültesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement