Geleceğin Yıldızları Forum İstanbul'da Seçiliyor - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Yıldızları Forum İstanbul'da Seçiliyor

Geleceğin Yıldızları Forum İstanbul\'da Seçiliyor

Yapılacak seçmeler sonucunda farklı yaş gruplarından en yetenekli 7 yetenekli çocuk/genç Forum İstanbul bursunca hak kazanacak.

15.01.2013 15:41

Ekoldrama Sanat Evi, 19-20 Ocak ve 26-27 Ocak 2013 tarihlerinde (Cumartesi-Pazar), Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 5-17 yaş gurubundaki çocuk/gençlerin katılımına açık oyuncu seçmelerini gerçekleştiriyor.

19 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 14:30'da Ekoldrama Sanat Evi'nin bugüne dek yetiştirdiği ve sektörde önemli dizi ve film projelerinde rol alan oyuncuların katılacakları ve kendi yaşıtları çocukların onlara sorular soracakları "KIDS FORUM" etkinliği düzenlenecek. Kids Forum'un moderatörlüğünü Derya Alabora ve Ergün Demir yapıyor. "Bir Çizgi Bir Nota" adlı kısa filmle çeşitli ödüller alan Naz AKER, Disney Channel'da yayınlanan "Zil Çalınca" adlı dizide oynayan Lorin MERHART ve Emir ÇALIKKOCAOĞLU, Fox TV'de yayınlanan "Dedemin Dolabı" dizisinde, "Arkadaşım Max" sinema filminde ve çeşitli reklamlarda oynayan Melis KARA'nın yer alacağı etkinlikte, yine Ekoldrama Sanat Evi'nin öğrencilerinden ve "Yetenek Sizsiniz" de yarışan PICK UP grubunun dansçılarından BATUHAN SUAKIDAN da katılımcılara renkli dakikalar yaşatacak.

Ekoldrama Sanat Evi 1999 yılından bu yana, Genel Sanat Yönetmeni Haldun Dormen ve kurucusu Gülsen Çaltıl başta olmak üzere değerli tiyatro ve drama eğitmenlerinin yer aldığı duayen eğitmen kadrosu ile eğitimlerini sürdürüyor.

Sektörün talebi ile başlatmış olduğu Yetişkin Reklam Dizi Sinema Oyunculuk eğitimlerinin yanısıra iki yılda bir, yine sektörün ihtiyacı olan çocuk/genç oyuncu adayları arasından kişisel gelişim sürecini tamamlamamış çocuklarla, onların kişisel gelişimlerine zarar vermeyecek bir eğitim başlatabilmek için gerçekten yetenekli çocukları seçerek Türkiye'nin çoğu başrol oyuncusu, reklam dizi sinema oyuncularını yetiştiriyor.

Bugüne dek, 6 kez çocuk reklam dizi sinema oyunculuğu için seçmeler yaparak eğitim veren Ekoldrama, yüksek katılım sağlayabilmek amacıyla çocuk reklam dizi sinema oyuncu seçmelerini farklı alışveriş merkezlerinde düzenlemektedir.

Ortalama 1000, 1200 çocuk ve gencin katıldığı ve ortalama 60 ila 90 arasında yetenekli bulunan çocuk/genç Ekol Drama'da üç aylık bir eğitime tabi tutularak sertifika almaya hak kazanmıştır.

Bu seçmelerin esas amacı gerçek yetenekli çocuk ve genci seçmek ve sektöre yeteneği eğitimle desteklenmiş çocuklar kazandırmaktır. Çocuklar bir yandan aldıkları eğitim sonucunda oyunculuğun temel ilkelerini öğrenmekte, diğer yandan da ebeveynlerde, eğitimin çocuklarının kişisel gelişimlerinin zarar görmeden başarılı olabilmeleri için şart olduğu konusunda farkındalık oluşmaktadır.

Ekoldrama Sanat Evi 1999 yılından bu yana "yaratıcı drama" eğitim metodolojisi ile 5-6/7-9/10-12/13-15/16-17 yaş grubundaki çocuk ve gençlere kişisel gelişim eğitimi veren ve bu alandaki başarıları kanıtlanmış bir okul olarak tüm eğitim faaliyetleri ve çalışmalarını bu misyon çerçevesinde gerçekleştirmektedir...

Seçmelerde yetenekli bulunan çocuk/gençlerle, 12 hafta sürecek, haftada bir gün 3 saat yapılacak olan bu yoğun eğitim ücretli olup; reklâm, dizi ve sinema filmlerine eğitimli, deneyimli çocuk oyuncular yetiştirerek, set ortamına çocuk oyuncu adaylarını fiziksel ve psikolojik olarak setlere hazırlayacaktır.

Kamera önü oyunculuk, yaratıcı tiyatro, doğaçlama, diksiyon ve seslendirme dallarında verilecek eğitim sonucunda başarılı bulunan öğrenciler bir üst seviyedeki ileri oyunculuk eğitimine geçmeye hak kazanacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Yıldızları Forum İstanbul'da Seçiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement