Gelibolu'da Hıdırellez Coşkusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gelibolu'da Hıdırellez Coşkusu

Gelibolu\'da Hıdırellez Coşkusu
06.05.2017 10:21

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde Hıdırellez kutlamaları kapsamında sahile akın eden yüzlerce kişi dilek tuttu, hayalleri için dua etti, ateş üstünden atladı.

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde Hıdırellez kutlamaları kapsamında sahile akın eden yüzlerce kişi dilek tuttu, hayalleri için dua etti, ateş üstünden atladı.

Baharın müjdeleyicisi Hıdırellez, Gelibolu'da da coşkuyla kutlandı. Sokak aralarında ateş yakıp üstünden atlayan vatandaşlar, gün doğarken Hamzakoy ve Feneraltı Mevkiilerinde sahile indi. Deniz kıyısında toplanan Gelibolulular, burada dua etti. Daha sonra sahile inerek, sahip olmak istedikleri ev ve arabaları simgeleyen şekiller çizdi. Dilek tutup, dua etti. Çok sayıda kişi daha sonra topladıkları taşları denize attı. Hıdırellez kutlamaları için sahile inen Aslı Süslüoğlu, "Geliboluluyum. Buraya eşimle birlikte geldik. Ev diledik ve inşallah olur" dedi. Tekin Süslüoğlu ise, "İki yıllık bir evliliğimiz var. Bir evimiz yoktu. Buraya geldik evimizi, çizdik. Artık kısmet diyoruz. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

- Geliboluçanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelibolu'da Hıdırellez Coşkusu - Son Dakika


Advertisement