Genç Halı Tasarımcıları Sahaya İndi - Son Dakika
Güncel

Genç Halı Tasarımcıları Sahaya İndi

Genç Halı Tasarımcıları Sahaya İndi

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri tarafından Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarımı Eğitimini tamamlayan genç tasarımcılara düzenlenen törenle başarı belgeleri verildi.

04.06.2015 14:42  Güncelleme: 14:43

Halı merkezi Gaziantep'in halıda moda merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan "Sektörümüzün en önemli sorunları arasında yer alan desen tasarımcılarıyla ilgili yürüttüğümüz eğitim çalışmalarımızda bugün hepimiz için gurur günüdür. Dördüncü dönem kursu olarak nitelendirdiğimiz ve 6 Aralık 2014 tarihinde başlayarak 29 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanan altı aylık kursumuz toplam 25 mezun vermiştir. Bu güne kadar beş dönem boyunca toplam 125 halı desen tasarımcısı kursları başarıyla tamamlamıştır Genç dinamik ve mesleğe uygun nitelikleri taşıyan yani tasarımcılarımızın sektörümüzde yeni bir sinerji oluşturacaklarını umuyoruz. Dünyada halının merkezi olan Gaziantep'in halıda modanın merkezi olma yolundaki yürüyüşüne önemli katkı olarak düşündüğümüz bu çalışmalarımızla sektörümüzde bulunan firmalarımız desen tasarım uzmanlarımızdan istifade edecektir. Altı ay süren kurs süresince Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarımı ve yeni desenlerin tasarlanması yönünde eğitim alan kursiyerlerimiz bu gün kendi alanlarında birer uzman olarak sahaya inecektir. Kendilerini ve emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Genç halı tasarımcıları sahaya indi

Dünyanın en önemli halı üretim merkezi ünvanlını elinde tutan Gaziantep için önemli bir kaynak olan genç tasarımcıların geleceğin modasının belirlenmesinde söz sahibi olabileceğini ifade eden sektör temsilcileri Gaziantepli halıcıların ürettiği halılarda sektörün dünyadaki moda belirleyici olması yönündeki çalışmaları desteklediklerini ve Gaziantep'in bunu hak ettiğini ifade ediyor. GAİB bünyesinde düzenlenen 6 aylık kurs sonucu başarı sertifikasını alan kursiyerlerin artık desen tasarım uzmanı niteliği kazandığını ifade eden Başkan Kaplan firmaların GAİB Genel Sekreterliğine müracaat etmeleri halinde gerekli eğitimlerini tamamlayan desinatörlerle görüşmelerinin sağlanacağını da belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri kursu başarıyla tamamlayan çiçeği burnunda desinatörlere başarı belgelerini verdiler. Öğrencilerin kurslarda büyük başarı elde etmesinde önemli desteği olan kurs öğretmeni Nazan Dokumacı'ya da GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Düzenlenen törenin ardından GAHP Yönetim Kurulu üyeleri ve kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler günün anısına bir hatıra fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Halı Tasarımcıları Sahaya İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement