Gençler Soykırıma Karşı Dans Etti - Son Dakika
Güncel

Gençler Soykırıma Karşı Dans Etti

Gençler Soykırıma Karşı Dans Etti

Almanya'nın Bremen kentinde her yıl belediye tarafından organize edilen 'Nacht der Jugend' (Gençlerin Gecesi) bu yılda yapıldı.

19.11.2012 10:30

Almanya'nın Bremen kentinde her yıl belediye tarafından organize edilen 'Nacht der Jugend' (Gençlerin Gecesi) bu yılda yapıldı. Bremen'nin tarihi 700 yıllık belediye sarayında yapılan geceye gençler, öğretmenler ve siyasiler katıldı. Bremen Belediye Başkanı Jens Böhrnsen'in himayesinde gerçekleşen geceyi Dr. Helmut Hafner ile onun yardımcılığını yapan siyasi bilimci Ercan Taner organize etti. 9 Kasım 1938 yılında Yahudilere yönelik başlatılan soykırımı hatırlatmak ve soykırımda hayatını kaybedenlerin acılarını paylaşmak amacıyla düzenlenen etkinlik günümüzde entegrasyon gecesine dönüştürüldü. Gençler ve öğretmenlerin katıldığı gecede dans gösterileri, müzik sunumları, konuşmalar ve gençlere yönelik faaliyet gösteren kurum ve derneklerin sergileri yer alıyor.

15 yıldır kutlanıyor

Bremen belediyesinde görevli siyasi bilimci Ercan Tamer, gecenin asıl amacının değişik toplumlardan gelen gençleri kaynaştırmak olduğunu söyledi. Bu kaynaşmanın da başarıldığını anlatan Tamer, 'Bu gecede hem uyum var hem anma var. Gençler uyuma çok güzel katkı sağlıyor. 15 yıldır her yıl kutlanan bu geceye gençler büyük ilgi gösteriyor. Geceye yaklaşık 2 bin kişi katılıyor ve çeşitli etkinlikler düzenliyor' dedi.

Türk kızları büyüledi

Gecede aralarında Türk gençlerinin de bulunduğu çeşitli dans grupları sahneye çıkarak şov yaptı. Gecede en renkli ve hareketli gösteriyi aralarında Türk kızları Ebru Öksel ile Kader Öksel'in yer aldığı Daubleu T.F grubu yaptı. Alman, Rus, Hollandalı, Afrikalı ve Türk gençlerden oluşan grup 'İşte uyum budur' dedirtti. Sahnede muhteşem bir gösteri yapan genç kızlar izleyicilerden büyük alkış aldılar. Gece 'Hatırlatmak yeterli değil' sloganı altında gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gençler Soykırıma Karşı Dans Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement