Giresun'da Kar Festivali - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Kar Festivali

Giresun\'da Kar Festivali

Giresun'un Kulakkaya yaylasında bu yıl ikincisi düzenlenen Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

28.02.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Kulakkaya yaylasında bu yıl ikincisi düzenlenen Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Dereli İlçesi'nin Yavuzkemal Beldesine bağlı bin 600 rakımlı Kulakkaya yaylasında gerçekleştirilen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kemençe eşliğinde horon tepen vatandaşlar, yöresel sanatçıların seslendirdiği türkülerle eğlendi. Festivale katılanlar kızak, naylon poşet ve lastikler kayarken Vali Hasan Karahan da festival ateşini yaktı, off-road yarışının startını verdi.

Festivalde konuşma yapan Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal, bölgenin bir doğa harikası olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kulakkaya Yaylası, obalarıyla birlikte bir bütünlük arz ediyor. Bu bölge coğrafyasıyla çok güzel turizm vaat eden bir bölge. Yazı bir başka güzel, kışı bir başka güzel. Bu güzelliği hep beraber burada doyasıya yaşayalım diye bu etkinliği düzenledik. Katılımından dolayı tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da böyle güzel günlerin birlik beraberlik içerisinde huzur içerisinde yaşamayı diliyoruz. "

Vali Hasan Karahan da, Giresun'un her geçen gün daha da büyüdüğünü ve turizmin geliştiğine işaret etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı festivale katılanlar da doğaya hayran kaldıklarını ifade ederken başka illerden gelenler de ilk defa kar festivaline katılmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Festival horon oynanması ve Vali Karahan'ın çorba ile patates dağıtmasıyla devam etti. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Kar Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement