Giresun'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Nevruz Coşkusu

Giresun\'da Nevruz Coşkusu

Giresun'da Nevruz Bayramı kutlamaları, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi bahçesinde yapıldı.

21.03.2013 14:11

Giresun'da Nevruz Bayramı kutlamaları, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi bahçesinde yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kutlamalar Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aygün Attar'ın konuşması ile devam etti. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar güzel bir bayram yok diyen Rektör Attar, "Bu bayramın güzelliğini ve içeriğini topluma biraz daha iyi anlatmamız gerekir. Balkan Coğrafyası'nda Nevruz'un çok güzel kutlandığını görüyoruz. Nevruz, Mustafa Kemal Atatürk tarafından da Ankara Keçiören'de çok güzel bir şekilde kutlandığını görüyoruz. Tarihte önemli bir yere sahip olan bu bayram ne yazık ki neredeyse unutulan bir bayram haline geldi. Bu bayramı farklı yerlere çekerek, farklı yönlerde kutlanmaya çalışıldığını da görüyoruz. Ben bu bayramda 'silahlar sussun, barış varolsun' dileklerini tuttum. Nevruz Bayramımız mübarek olsun" dedi.

Rektör Attar'ın konuşmasının ardından Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Rektör Aygün Attar ve katılımcılar örs üzerinde demir dövüp yumurta tokuşturduktan sonra nevruz ateşini yaktılar. Yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlanmasının ardından Giresun Üniversitesi katılımcılara Nevruz Pilavı ikramında bulunuldu.

Nevruz kutlaması Giresun Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin konseri ve halk oyunlarının gösteriminin ardından sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement