Giresun Emniyet Müdürü Bulak'tan Huzur Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Giresun Emniyet Müdürü Bulak'tan Huzur Toplantısı

Giresun Emniyet Müdürü Bulak\'tan Huzur Toplantısı

Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak düzenlediği Huzur Toplantısı'nda yaptıkları çalışmaları anlattı.

04.05.2012 18:12

Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak düzenlediği Huzur Toplantısı'nda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Giresun'un Aksu Anadolu Lisesi'nde Aksu, Aydınlar, Küçükköy ve Çaykara mahalle sakinlerinin katıldığı huzur toplantısında konuşan Bulak, vatandaşın desteği ile suçu oluşmadan engellemeye çalıştıklarını söyledi. Bulak "Polis gücünü kanunlardan alan bir teşkilattır. Amacımız kanun dışı olumsuzlukların önüne geçmektir. Vatandaşımız bize destek vermezse, çevresindeki olumsuzluklara duyarsız kalarak destek vermezse bizim tek başımıza başarılı olmamızdan söz edilemez. Önemli olan suç oluşmadan suç oluşumunu engellemektir. Yoksa suç oluştuktan sonra suçluyu yakalamak çözüm değildir. Suçluyu yakalamak cezaevine göndermek ölen birisini geri getirmeyeceği gibi alınacak tazminatta acıyı dindirmeyecektir. Burada en önemli unsur suç oluşmadan önce engelleme sürecine vatandaşımızın vereceği destektir" dedi.

Giresun'da ilk 4 ayda '155 polis ihbar hattı'nı kullanan kişi sayısının önceki yıllara göre gerilediğini belirten Bulak "2010 yılında 2 bin 129, 2011 yılında 2 bin 65 olan 155 kullanımı 2012 yılında bin 773'e gerilemiştir. Bu gerilemede ya suç olayları düşmüştür ya da vatandaşımız duyarsız kalmıştır. Biz vatandaşımızın bu konuda daha duyarlı olmasını ve bizleri desteklemesini bekliyoruz" diye konuştu.

Dışarıdan il sınırlarına girilerek işlenen suçlara da dikkat çeken Emniyet Müdürü Bulak "Bazen bohçacı, bazen seyyar satıcı bazen de iş adamı görünüşleriyle dışarıdan ilimize gelerek bir takım suçlar işlenmektedir. Biz bunları bizzat takip ederek, hatta geldikleri yerlerde de buralardaki emniyet teşkilatımızın desteği ile faaliyetler yaparak önemli ölçüde çalışmalarına darbe vurduk. Şimdi dışarıdan gelerek suç işleyenler sayısında düşüş yaşandı. Bu konuda vatandaşımızın da dikkatli olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Özellikle tefecilere, uyuşturucu ve silah kaçakçılarına göz açtırmayacaklarını da sözlerine ekleyen Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, daha sonra vatandaşların sorunlarını ve şikayetlerini dinledi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Emniyet Müdürü Bulak'tan Huzur Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement