"Girişimci Geliştirme Programı" Yeni Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

"Girişimci Geliştirme Programı" Yeni Mezunlarını Verdi

"Girişimci Geliştirme Programı" Yeni Mezunlarını Verdi

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen "Girişimci Geliştirme Programı" ve SUGK, Akbank ve Sabancı Vakfı'nın işbirliği ile gerçekleşen "Sosyal Girişimci Geliştirme Programı" 2013 yılı mezunlarını verdi.

15.11.2013 10:43

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen "Girişimci Geliştirme Programı" ve SUGK, Akbank ve Sabancı Vakfı'nın işbirliği ile gerçekleşen "Sosyal Girişimci Geliştirme Programı" 2013 yılı mezunlarını verdi.

Akbank açıklamasına göre, Türkiye'den başvuruların alındığı programa 17'si sosyal girişimci olmak üzere 60 civarında girişimci kabul edildi. Katılımcılar sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Programa 2003 yılından beri binden fazla başvuru yapıldı. Yüzde 40'ı kadın olmak üzere 225 girişimciye eğitim verilerek sertifikayla mezun edildi. Ayrıca programla 15 yeni işletme kuruldu.

Girişimci Geliştirme Programı, girişimcilere başarılı, verimli bir işletme kurmalarını sağlayacak sağlam bir altyapı sunabilmek, gerekli eğitimleri vermek, uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirmek ve kesintisiz destek mekanizmaları oluşturmak için planlandı. 10 yıl önce ilk uygulaması gerçekleştirilen proje, dünya örneklerinin sonuç ve deneyimlerinden yola çıkarak Türkiye koşullarına göre tasarlandı ve süreç içinde sürekli geliştirildi.

2- 6 Kasım 2013 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi tarafından verilen eğitimler ile kuruluşlarını büyütmek isteyen girişimcilere bu fırsatı sunan programın seçici jürisi, başvuruları fikir aşamasındaki girişimcilerden değil, en az 3 yıl faaliyette olan şirketleşmiş ancak büyüme aşamasında sorunlar yaşayan girişimcilerden seçti.

Ana sponsorluğunu Akbank'ın yaptığı programın diğer destekçileri Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile İnovent ve Etkin Girişimci Destekleme (Endeavor) Derneği oldu. Akbank Girişimci Geliştirme Programı kapsamında girişimciler, toplam 5 gün süren kapsamlı bir eğitim programından geçti. Şirketlerin büyüme dönemindeki finansal hesaplamalarından farklı iş modellerine göre pazarlama ve operasyon planlarının yapılmasına kadar çok geniş bir çerçevede eğitim alan katılımcılar, seminerlerde kredi ve öz sermaye ihtiyaçlarının karşılanması, iç ve dış pazarlarda büyüme konularında da bilgi alma fırsatını yakaladı.

- Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuz

Açıklamada görüşlerine yer verilen Girişimci Geliştirme Programı ile ilgili açıklama yapan Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, dünya ekonomisinin büyümeyi kalıcı kılacak, iş yaratacak, istikrarı getirecek fikirlere, girişimlere her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye'de girişimcilere daha fazla fırsatlar sağlanması gerektiğini ifade etti.

Oğuz, Akbank olarak büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem verdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Çok uluslu dev şirketlerin büyük bir kısmı başlangıçta küçük girişimler olarak doğmuştur. Bir girişimin hayata geçebilmesi için orijinal bir iş fikri ve bu iş fikrinin uygulamaya konulabilmesi için gerekli finansman ve yönetim tecrübesinin bir araya getirilmesi gerekiyor. Ancak çoğu zaman girişimcilerimiz kendilerini destekleyecek imkanlardan yoksun. Bu bakımdan işlerini büyütme fırsatı yakalayamıyorlar.

İşte bu noktada girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunuyoruz. Girişimcilere olan desteğimiz sadece finansal destekle sınırlı değil. Akbank olarak finansman sağlayan bir kuruluştan öte kendimizi 'iş ortağı' olarak konumlandırıyoruz. Bilgiye ulaşım, danışmanlık ve yönlendirme konularında da faaliyetlerimiz var. Çünkü küresel rekabet ortamında girişimcilerin finans, pazarlama ve yeni stratejiler geliştirme noktasında bilgiye ihtiyaçları var."

Sabancı Üniversitesi Girişimci Geliştirme Programı Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Dilek Çetindamar da, projenin amacının, girişimciliğe adım atmış, bir süredir faaliyette bulunan ve büyüme aşamasına gelen girişimcilere büyümeyi nasıl gerçekleştireceği konusunda bilgi birikimi kazandırmak olduğunu belirterek, "Girişimcilik yaşam döngüsü şirketin kuruluşuyla başlar ve büyüme devresiyle devam eder" dedi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ise Sabancı Vakfı olarak, toplumsal gelişme için sivil toplumun, vakıf ve derneklerin, bir diğer deyişle 'üçüncü sektörün' önemine yürekten inandıklarını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Girişimci Geliştirme Programı' Yeni Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement