GKV'li Miniklerin Satranç Zaferi Gururlandırdı - Son Dakika
Güncel

GKV'li Miniklerin Satranç Zaferi Gururlandırdı

GKV\'li Miniklerin Satranç Zaferi Gururlandırdı

Gaziantep Satranç İl Temsilciliği, Gaziantep 2012 yılı Küçükler İl Birinciliği satranç turnuvasında GKV'li öğrenciler adeta destan yazdı.

03.12.2012 16:12

9 yaş erkekler kategorisinde Onur Utku Batmaz ve 10 yaş bayanlar kategorisinde Hatice Mislina Bozkurt turnuva şampiyonluğunu elde ederek il birinciliğini kazandı.

TSF tarafından düzenlenen Gaziantep 2012 satranç turnuvasında yüzlerce sporcuyla yarışan GKV'liler başarıdan başarıya koşarak elde ettikleri şampiyonlukları ve dereceleri okullarına götürmeyi ihmal etmedi. Kendi yaş kategorilerinde il şampiyonluğu elde eden Hatice Mislina Bozkurt ve Onur Utku Batmaz'ın ardından 7 yaş genel kategoride Koray Güçlü il üçüncülüğünü, Çağan Gümüş il dördüncülüğünü, Öznur Yılmaz Karayılan il beşinciliğini elde ederken, 9 yaş erkekler kategorisinde Onur Utku Batmaz il birinciliğini, Utku Barış İnanç il ikinciliğini, Onur Erdoğan il dördüncülüğünü, Ali Ayhan ise il altıncılığını elde etti.

10 yaş bayanlar kategorisinin şampiyonu Hatice Mislina Bozkurt 10 yaş genel klasmanda da il ikinciliğini elde etti. 11 yaş genel kategoride yarışan İli Erdem Doğan ise il dördüncülüğünü elde ederek takımın derece yapan sporcuları arasındaki yerini aldı. Satranç sporunun GKV Özel Okullarında ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Genel Müdür Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili bu sporun çocuk gelişiminde önemli rol oynadığını belirterek "Turnuvaya katılan bütün öğrencilerimize elde ettikleri başarılardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimiz bu spor dalı ile okul öncesi dönemde tanışarak liselerimizden mezun olacakları dönemlere kadar yakından ilgilenmektedir. Okullarımızın satranç alanındaki başarıları yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası düzeylerde yer almaktadır. Bu sporun yaygınlaştırılması içinde kurum olarak gerekli çalışmaları yıllardır yürütmekte ve her yıl 25 Aralık Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinden bölgenin en büyük turnuvasını gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimize büyük emekler vererek bu güzel başarıları elde etmelerinde rol oynayan okulumuz satranç öğretmenleri Süleyman Okan ve Gülser Kırlangıç başta olmak üzere öğretmenlerimize ve velilerimize de elde edilen sonuçlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV'li Miniklerin Satranç Zaferi Gururlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement