Ankara'da 97 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırı Britanya'nın en büyük sendikaları tarafından kınandı.
Britanya'nın en büyük sendikası olan Unite ve GMB sendikası (Genel Çalışanlar Sendikası) Cumartesi gerçekleşen Ankara'daki saldırıları kınayarak Türkiye'deki Kürtlere ve sol hareketine dayanışma mesajları yolladılar.
TUC binasında (Sendikalar Kongresi) NUT, RMT, Unison ve Unite sendikalarının da katıldıkları basın toplantısında, sendikalar Türkiye'de Pazartesi ve Salı günleri gerçekleşen genel greve destek mesajı yayınlandı.
Unite, basın bildirisinde Ankara'da barış mitinginde yapılan bombalı saldırıya karşı öfke duyduklarını ifade etti: "Unite sendikası dün Ankara'da barış mitingine yapılan bombalı saldırıya karşı duyduğu öfkeyi ifade etmek istiyor. Patlamalarda yaklaşık 100 kişi öldü ve yüzlercesi yaralandı, Unite olarak bütün mağdurlara en içten taziyelerimizi ve dayanışmamızı gönderiyoruz."
Unite, insan hakları ihlalleri konusunda daima endişe duyduklarını ve toplumdaki nefret söyleminin böyle bir saldırı için zemin yarattığını ifade etti.
GMB yayınladığı basın bildirisinde çatışmalara son verilmesi için çağrıda bulundu. Ankara'daki saldırıyı kınayan GMB barışçıl eylemlere katılanların can güvenliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çekti. GMB Uluslararası memuru Bert Schouwenburg'un açıklaması şöyle: "GMB Cumartesi günü, Türkiye'nin başkenti Ankara'da sendikacılar ve diğer barış eylemcilerine karşı yapılan korkunç bombalı saldırı karşısında öfke duymaktadır. GMB yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini gönderiyor. Sendikalar, birinin yarası, herkesin yarası olduğuna inanıyor ve Türkiye sınırları içerisinde demokratik ve çoğulcu bir toplum için mücadele eden meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde duruyoruz. Türkiye yetkililerine, bu vahşeti gerçekleştiren ve planlayanları yargılamak için ellerinden geleni yapmalarına ve vatandaşların, hakları olan, barışçıl eyleme katıldıklarında yeterli şekilde korumalarının sağlanması için çağrı yapıyoruz." GMB ve Unite ayrıca Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için de çağrıda bulundu. - Londra
Son Dakika › Güncel › Gmb ve Unite Sendikalarından Ankara Saldırısına Kınama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?