Go-kart Kazası Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Go-kart Kazası Davası Başladı

Go-kart Kazası Davası Başladı

Tuğba Erdoğan'ın ölmesine neden olan kazayla ilgili pist işletmecilerin sanık olarak yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

30.05.2013 15:42  Güncelleme: 17:45

Adapazarı'nda bir alışveriş merkezi yanındaki go-kart pistinde üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Tuğba Erdoğan'ın başının koparak ölmesine neden olan kazayla ilgili pist işletmecilerin sanık olarak yargılandığı davanın ilk duruşması Sakarya Birinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı.

Davanın ilk duruşmasında sanık olarak yargılanan işletmeci kardeşlerin mahkemeye getirdikleri tanık sürprizi yaşanırken, bu tanığın ifadelerini Tuğba'nın yakınlarının avukatı kabul etmedi.

Sakarya birinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle ölümü sebebiyet vermek' suçundan açılan davanın ilk celsesine pistin işletmecisi Yunus Malkoç ile kardeşi Ömer Malkoç, avukatları, kazada can veren Tuğba Erdoğan'ın babası Süleyman Erdoğan ve avukatları katıldı.

Davada 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan go-kart pistinin sahibi Ömer Malkoç daha önce verdiği ifadeyi tekrarlayarak şunları söyledi

Kardeşim Yunus Malkoç ile birlikte kardeşimin adına go-kart işletmeciliği için Adapazarı Belediyesi'nden ruhsat aldık. Müşterilerin genellikle kask kullanmayı istememesi nedeniyle, kaskın sadece çarpma anında koruyucu olması nedeniyle ölen kişide ve yanındaki arkadaşlarında kask yoktu. Ben olayın nasıl meydana geldiğini ilk başta anlamadım. Olayda kusurum bulunmamaktadır

Yunus Malkoç işletmenin ruhsatının kendisi üzerine olduğunu belirterek, Ancak işletmenin başında genellikle abim Ömer bulunuyordu. Başka bir şubemiz de bulunduğundan ben olay günü Gebze'de idim. Herhangi bir kusurum yoktur. Suçlamamayı kabul etmiyorum diye konuştu.

6 SENEDİR BU İŞİ YAPIYORUM

Yunus Malkoç müşteki vekilinin sorusu üzerine 'Ben aldığımız go-kart araçlarının tamir ve bakımı ile ilgili olarak bunları satın aldığımız şirketten bilgi aldık. Fakat buna ilişkin bir belgemiz yoktur. Olayın meydana geldiği araçta herhangi bir arıza yoktu. Ayrıca ben 6 senedir bu işi yapmaktayım. Uzun bir süredir eğitimini de aldım. Ancak buna ilişkin belgem de yok dedi.

İşletmecilerin avukatı Yüksel Genç ise pistte her türlü güvenliğin olduğunu belirterek 'Olay yerinde pistin bütün güvenlik önlemleri alınmıştır. Çevresi güvenlik şeridi ili çevrilmiştir. Kask ile ilgili olarak her aracın üzerinde uyarı resimleri vardır. Hem müvekkilim Ömer uyarmasına rağmen, istemedikleri için takmamışlardır. Öte yandan ölümün meydana gelmesinde tanık olarak ismi geçen Ahmet Mansur Özkan aracına çarpması sonucu kopma meydana gelmiştir. Zira müvvekkilim uzaktan kumanda aleti ile yavaşlayan aracı durdurup müdahale edebilecekken kaşkolun dolanması ile boynunda gerilme oluşması, aracına arkadan çarpması neticesinde ölüm meydana gelmiştir' dedi

'KAFASI PİSTE UÇTU'

Mahkemede tanık olarak dinlenen Tuğba Erdoğan'ın arkadaşı Seba Setenay Gençay ise olay günü Tuğba Erdoğan, Ahmet Mansur Özkan ile Muhammet Enes Özkan ile birlikte AVM'ye gelerek go-karta bindiklerini söyledi. Gençay o dehşet anını şöyle anlattı:

"Araca binerken ben pardösüm olduğundan dolayı araca takılır diye tereddüt ettim. Mansur bana 'atkını bağlayalım eteklerin toplansın' dedi. O sırada görevli olan Ömer Malkoç da atkını bağla iyi olur' dedi. Ben o şekilde araca bindim. Tuğba'nın atkısının nasıl bağlı olduğunu hatırlamıyorum. Fakat Mansur'un Tuğba'ya atkını bağla dediğini hatırlıyorum. Araçlara bindiğimizde en önce Mansur, onun arkasında ben, benim arkamda Enes ve en arkada Tuğba vardı. Fakat Enes bir kaç tur sonra tur bindirip tekrar beni geçti. Araçlar hızlı olduğu için viraja doğru giderken Tuğba'nın aracının benim solumdan geçtiğini Mansur'un da onun arkasında olduğunu gördüm. Fakat bir an Tuğba'nın atkısının uçuştuğunu ve akabinde birden bire başının yere düştüğünü gördüm. Ben Mansur'un aracının Tuğba'nın aracına çarptığını görmedim." dedi.

Mahkemede ifade veren diğer tanıklardan Ahmet Mansur Özkan da işletmeci Ömer M.'nin kendisine go-karta binerken herhangi bir uyarıda bulunmadığını söyledi

SÜRPRİZ TANIK

İşletmecilerin mahkemede tanık olarak gösterdikleri Alper D. ise olay günü 4 kişinin go-kart pistine geldiğini söyleyerek ' O esnada binen bu 4 kişiden birinin etekleri uzundu. Ömer abi bu şahsı uyardı ve eteklerini toplayıp o şekilde binmesini istedi. Tur atmaya başladılar. Ben sağa sola bakınırken birden bağırışlar duydum. Go-kart aracında bir erkeğin ayağa kalktığını ve 'Allah kahretsin ben ne yaptım. Keşke binmeseydim' dediğini duydum dedi

Tanığın bu ifadesin ise Tuğba Erdoğan'ın avukatı kabul etmedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve olay sırasında bölgede bulunan güvenlik kameralarının tespiti için 11 Temmuz 2013 tarihine ertelendi

Duruşma sonrasında Tuğba Erdoğan'ın babası Süleyman Erdoğan avukatıyla birlikte kısa açıklama yaptı. Avukatı A.Rıza Saka Türkiye'deki go-kart kazalarına dikkat çekerek Bir kaç gün önce benzer bir olay daha yaşandı. Burada ihmal var. İşletmecilerin tanık olarak gösterdikleri kişinin ifadesini de kabul etmedik dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Go-kart Kazası Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement