Görgü Tanıkları Patlamayı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Görgü Tanıkları Patlamayı Anlattı

Görgü Tanıkları Patlamayı Anlattı

Haber-Kamera Enver ALAS- İSTANBUL, DHAYenibosna'da 75. Polis Merkezi yakınında bombalı motosikletin patlatılmasının ardından mahallede yaşayan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

06.10.2016 20:30

Haber-Kamera Enver ALAS- İSTANBUL, DHA

Yenibosna'da 75. Polis Merkezi yakınında bombalı motosikletin patlatılmasının ardından mahallede yaşayan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Olayın meydana geldiği Zile Sokak'taki patlama, çevredeki binalarda, işyerlerinde ve park halindeki araçlara zarar verdi. Çok sayıda evin ve işyerinin camı kırılırken çevredeki binalarda yaşayan vatandaşların da olayın şokunu yaşadıkları görüldü.

PATLAMADA İŞYERLERİ, ARAÇLAR VE EVLER DE ZARAR GÖRDÜ

Patlamada evinin camları kırılan Sevilay Çakar, patlama sesiyle büyük bir korku yaşadıklarını söyledi. O sırada evde bulunan ev hanımı Çakar, Olay anında evde oturuyordum. Kuvvetli bir patlama sesi duyduk. Çok korktuk. Dışarı çıktık. Panik halinde okula gidip kızımı aldım. Tekrar buraya döndük. Patlamada oturduğumuz apartman zarar gördü. Evlerimizin camları kırıldı diye konuştu.

EVİN SOKAĞA BAKAN CAMLARI YERE İNDİ

Yine patlama sırasında evinde olan Hakan Bekmezci de çok şiddetli bir patlama duyduklarını ifade etti. Bekmezci, Evin sokağa bakan camları yere indi. Aşağı indiğimizde her şey bitmişti zaten dedi.

GÖRGÜ TANIKLARININ BİR KİŞİ YAKALANDI İDDİASI

Öte yandan görgü tanıklarının ifadesine göre, patlamanın gerçekleştiği koşarak yerden kaçtığı belirtilen bir kişi yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Bağdat Sokak'ta polisler tarafından yakalandı.

Bir görgü tanığı Şükrü Gündoğdu, Patlamanın olduğu anda kahvede oturuyorduk. Dışarı çıktık. O sırada bir genç patlamanın olduğu yerden aşağı doğru yaya olarak kaçıyordu diye konuştu. Kaçan kişilerin patlamayla ilişkisi olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, Gündoğdu, Onu bilemem. Ancak hızla kaçıyordu ifadelerini kullandı. Kahvehanenin sahibi Yusuf Türkan ise bombanın patlamasıyla bir kişi buradan kaçarak gitti. Tam olarak yüzünü göremedik ancak genç birine benziyordu.

GÖRGÜ TANIĞI OLAY YERİNDEN KAÇAN BİR KİŞİ POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Öte yandan kaçan şüphelinin olay yerinden yaklaşık 500 metre uzağında Bağdat Sokak'ta polis tarafından yakalandığı anı tesadüfen gören Emlakçılık yapan Şükrü Özdemir ise şunları söyledi

Polis, kaçan kişiyi yukarıda Salı Pazarı'nın orada yakaladı. Yere yatırdı ve silahı kafasına dayadı. İki kişilermiş. Bunlardan birini polis yakaladı. Diğerinin de kaçtığını duyduk.

SOKAK ARAÇ VE YAYA GİRİŞİNE KAPATILDI

Olay yerine gelen çok sayıda polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Sokakta toplanan vatandaşlar polis tarafından güvenlik nedeniyle çıkartıldı. Olayın meydana gelen sokak dahil alt ve üst sokaklar da araç ve yaya girişine kapatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görgü Tanıkları Patlamayı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement