Görme Engelli Çocukların Boğaz Turu - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Çocukların Boğaz Turu

Görme Engelli Çocukların Boğaz Turu

TÜRKAN Sabancı Engelliler Okulu'ndan görme engelli 90 çocuk, tarihçi-yazar Saffet Emre Tonguç eşliğinde İstanbul Boğazı turuna çıktı.

06.05.2017 16:32

TÜRKAN Sabancı  Engelliler Okulu'ndan görme engelli 90 çocuk, tarihçi-yazar Saffet Emre Tonguç eşliğinde İstanbul Boğazı turuna çıktı.

Turkcell'in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde  başlattığı Engelsiz Eğitim Programı kapsamındaki kültür gezisi, Engelliler Haftası olması nedeniyle görme engelli çocuklar için düzenlendi. Maddi imkansızlıklar ya da engelleri dolayısıyla bulundukları şehri gezme ve öğrenme fırsatı bulamayan çocuklar için düzenlenen geziye Türkan Sabancı  Engelliler Okulu'ndan görme engelli 90 çocuk, velileriyle birlikte katıldı. Emirgan'dan başlayan turda çocuklara tarihçi - yazar Saffet Emre Tonguç eşlik etti. Çocuklar tekne turunda İstanbul Boğazı'nın iki yakasındaki tarihi yerleri ve doğal güzellikleri betimleme ustası Saffet Emre Tonguç'un anlatımları eşliğinde hayat etti ve yaşadı.

Geziye katılan görme engelli çocuklar denizin dinlendiren kokusu ve huzur veren sesi eşliğinde Boğaz'da keyifli bir gün geçirdi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Çocukların Boğaz Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement