Görme Engellilerden, Dört Madalya - Son Dakika
Güncel

Görme Engellilerden, Dört Madalya

Görme Engellilerden, Dört Madalya

Kağıtspor'un dört görme engelli Judocusu, Türkiye şampiyonasında iki şampiyonluk, bir ikincilik, bir üçüncülük kazandılar.

06.03.2013 11:02

Hasan Gemici Spor Salonu'nda 58 kulüpten, 151 sporcunun katılımıyla 7'ncisi düzenlenen Görme Engelliler Judo Türkiye şampiyonası; yıldızlar, gençler, büyükler ve ümitler kategorilerinde yapılan müsabakalarla sona erdi. Şampiyonaya beş sporcuyla katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor görme engelliler Judo takımı iki birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülük olmak üzere toplam dört madalya kazanarak büyük bir başarı daha elde etti.

KAĞITSPOR'DAN DÖRT MADALYA

Şampiyonaya sıkı hazırlanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli Judocuları, elde ettikleri başarılarla çalışmalarının karşılığını da almış oldu. Büyük erkekler kategorisinde 81 kiloda yarışan Serdar Aydın ile 100 kiloda Gökmen Aydın rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldular. 60 kiloda Lokman Artan Türkiye üçüncüsü olurken Genç bayanlarda 70 kiloda Zeynep Aydın ise Türkiye ikincisi oldu. Görme engelli Judocular, kazandıkları dört madalya ile Başkent Yıldızlarının ardından takım halinde ise Türkiye ikincisi oldu.

FEDERASYON BAŞKANI' DA İZLEDİ

İki gün süren şampiyonada Engelli Judocular, misafir perverliğinden dolayı Kocaeli halkına teşekkür etti. Görme Engelliler Spor Federasyonu Judo Başkanı Abdullah Çetin, As Başkan Bilal Savdert ve Kocaeli Görme Engelliler İl temsilcisi Ümmühan Aysu'nun da izlediği müsabakaların ardından dereceye giren sporculara protokol tarafından madalya ve kupları verildi.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Görme Engelli Judo antrenörü, Gültekin Sevinç yaptığı açıklamada, şampiyonanın gayet güzel geçtiğini ve sporcuların performansının da iyi olduğunu belirterek," İkisi şampiyonluk olmak üzere ,toplamda dört derece elde eden sporcularımızı yürekten kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun verdiği desteklerle özel sporcularımız bu sayede, hayattan kopmayarak spor yapma imkanını bularak başarılar elde ediyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Görme Engellilerden, Dört Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement