Grafiticiler Kendilerine Destek Veren Başkana Grafiti Resim Yaparak Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

Grafiticiler Kendilerine Destek Veren Başkana Grafiti Resim Yaparak Teşekkür Etti

Grafiticiler Kendilerine Destek Veren Başkana Grafiti Resim Yaparak Teşekkür Etti

İstanbul Güngören’de onlarca grafiti sanatçısı genç, kendilerine 9 yıl önce destek veren belediye başkanını unutmadı.

03.03.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Güngören'de onlarca grafiti sanatçısı genç, kendilerine 9 yıl önce destek veren belediye başkanını unutmadı. Grafiti yazı ile hazırladıkları pankartları ilçenin çeşitli yerlerine asan gençler bir anda ilgi odağı oldu. Merak ile ellerine sprey boyaları alan yaşlı teyze ve amcalar ise grafiti çalışarak çok ilginç görüntüler oluşturdu.

Güngören'de 9 yıl önce karşılaştıkları Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'dan destek isteyen ve karşılık gören onlarca grafiti sevdalısı bugün o desteğe farklı bir dille teşekkür ettiler. Ellerine spey boyaları alan 'Boyalı Eller' grubu üyeleri 100 tane pankart hazırlayarak ilçenin çeşitli yerlerine astılar. Pankartları gören vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Merakla grafiti sanatçılarının yanına gelen yaşlı teyze ve amcalar spey boyalarla doyasıya eğlendi.

Gençlere destekten dolayı teşekkür eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Ellerinin maharetini Güngören için kullanıyorlar. Güngören'in gençleri ilçeyi güzelleştiriyorlar. Yer yer bazı noktaların güzelleşmesine katkıda bulundular. Yetenekli gençlerimiz çok, onlara fırsat vermek gerekiyor" dedi.

"POLİS KOVALIYORDU, ŞİMDİ KİMLİK VERDİK"

Grafitici gençlerin 9 yıl önce kendisinden destek istediğini söyleyen Şakir Yücel Karaman, "Bundan 9 sene önce arkadaşlarımız ile esnaf ziyareti yaparken, 'Polisler bizi kovalıyor' dediler. Bizde, 'Sizde rastgele boyamayın, bizim gösterdiğimiz yerlere güzel resimler yapın, size kimlik verelim' dedik. Polisten izin aldık, öyle başladık ve bu hale geldi. Gençlere özellikle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"GRAFİTİ ARTIK SERSERİLİK İŞİ OLARAK GÖZÜKMÜYOR"

'Boyalı Eller' grubunun kurucuları arasında yer alan Ulaş Çelik ise, artık halk arasında kendilerine çok güzel bir algı olduğunu ifade etti. Yaptıkları pankartların hiçbir şekilde siyasi olmadığını belirten Çelik, "Grafiti artık serserilik işi olarak gözükmüyor. Çok ciddi kurumlardan ciddi davetler alıyoruz ve insanlar bizi seviyor. Zamanında Şakir Yücel Karaman bize sağladığı destek ile sponsor oldu ve biz grafitinin lansmanını yaptık. Kamu yararına grafiti akımını oluşturduk. Bizde bunun karşılığında seçimlerde, demokratik sürece dahil olmak ve desteğimizi ortaya koymak istedik" ifadelerini kullandı.

"GENÇLER GRAFİTİ İLE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULDU"

Grafiti sanatı ile uğraşan gençlerin alt ve orta gelir grubundan oluştuğunu hatırlatan Ulaş Çelik, "Grafiti yapmaları, çocukların sokakta farklı şeylere yönelmesinden çok daha güzel. Her bir grafiti sanatçısı rahatlıkla grafik işi bulabiliyor. Ailelerin bence çocuklarını grafitiye teşvik etmesi gerekiyor. Bu bir sanattır ve kötü bir şey olamaz" dedi.

YAŞLI TEYZE VE AMCALARIN GRAFİTİ MERAKI

Güngören Has Bahçe Parkı'nda, 'Koy Verme Oy Ver', 'Şakir Yücel Karaman', 'Barış' ve 'Hep Beraber'gibi sözlerin yazılı olduğunu pankartları hazırlayan gençlere ilginç bir destekte yaşlı teyze ve amcalardan geldi. Merakla gençlerin yanına giderek, ilginç figürlerin olduğu pankartların yapımını izleyen yaşlılar, ellerine sprey boyaları almayı ihmal etmedi. Yaşlı teyze ve amcaların sprey boya ile grafiti hazırlaması herkesi şaşkına çevirdi. Adeta çocukluklarına dönen yaşlılar, büyük keyif ile unutulmaz bir gün yaşadı. Yaşlı teyze ve amcalara vatandaşlar alkışlarla eşlik etti.

Sprey boya ile yazı yazan 74 yaşındaki Şükran Ovalı, "Merak ettim ve gelip boyamak istedim. Çok eğlenceli hoşuma gitti. Çok güzel olmuş. Bundan sonra yapmak isterim" diye konuştu.

'Boyalı Eller' firmasının üyeleri hazırladıkları pankartları ilçenin çeşitli yerlerine asacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Grafiticiler Kendilerine Destek Veren Başkana Grafiti Resim Yaparak Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement