GSA Saat, Pazar Liderliğini Hedefliyor - Son Dakika
Güncel

GSA Saat, Pazar Liderliğini Hedefliyor

GSA Saat, Pazar Liderliğini Hedefliyor

Ünlülerin saat markası Toywatch'u bünyesine katan GSA Saat, 3 yıl içinde pazar liderliğini hedefliyor.

01.02.2013 15:41  Güncelleme: 15:35

Türkiye pazarına 2010 yılında giriş yapan, dünyaca ünlü çok sayıda moda markasının saat distribütörü olan GSA Saat, 3 yıl içinde pazar lideri olma yolunda emin adımlar atıyor. 2012 yılını 40 milyon TL ile kapatan GSA Saat, 2013 yılında 60 milyon TL'lik ciro ve % 50 büyüme hedefliyor.

Türkiye'de 500 bayi ve 15 Watch Home mağazasıyla tüketicisiyle buluşan GSA Saat mağaza sayısını yıl sonuna kadar 30'a çıkartarak, 15 adet franchise modeliyle yeni watch home mağazası katmayı öngörüyor.

Şirket kısa vadede, marka sayısını artırarak, uzun vadede bayi ve Watch Home mağazalarını artırarak ve en önemlisi şirket satınalmaları gibi yeni yatırımlar yaparak Türkiye saat piyasasını büyütmeyi ve en büyük oyuncularından biri haline gelmeyi amaçlıyor.

GSA Saat, Toywatch ile 2013'de 5 milyon TL ciro hedefliyor

Ocak başında dünya saat devlerinden biri olan, renkli ve dinamik tasarımlarıyla tanınan dünyaca ünlü saat markası ToyWatch'un Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olan GSA Saat, marka için bu yıl önemli miktarda yatırım yapmayı hedefliyor. GSA Saat Genel Koordinatörü Gökçe Tabak işbirliğiyle ilgili olarak " Michelle Obama'dan Micheal Jordan'a, Madonna'dan Leonardo Di Caprio'ya pek çok ünlünün severek kullandığı Toywatch'u kısa vadede Türkiye'de 100'e yakın noktaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Oldukça güçlü bir dağıtım kanalımız var, katlı mağazalar, bayiler ve Toywatch butiklerimizle 5 milyon TL ciro elde etmeyi ve 2013 ciromuzu bu işbirliğiyle beraber %50 katına çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Ayrıca GSA Saat, markayla Türkiye'ye özel tasarımlarla ilgili görüşmelerini sürdürüyor.

Mağazalarda 13 adet markayı müşteriyle buluşuyor

Distribütörlüğünü yaptığı; ToyWatch, Anne Klein, Festina, US Polo, Candino,  Smalto, Jaguar, Lamborghini, Metal. CH,  Joop, Go Girl Only, Nine West, Edc by Esprit gibi dünyaca ünlü daha birçok markayı hem mağazalarında hem de Türkiye'nin en seçkin saatçi ve kuyumcularında tüketiciyle buluşturuyor.

2012 yılında merkez ofis ve mağazalarda toplam 150 kişiye istihdam sağlayan GSA Saat, bu sayıyı 2013'te 200'e çıkarmayı hedefliyor.

12 Milyon adet saat ithal ediliyor

GSA Saat'in pazardaki durumuna değinen Genel Koordinatör Gökçe Tabak "İthal edilen 12 milyon saatin %80'i no name saatlerden oluşturuyor. Geri kalan 2.4 milyon saatin %11'ini GSA Saat olarak biz  ithal edip satıyoruz. Sektördeki en önemli segment moda markaları segmenti. Günümüz trendlerini yakalayan global markaların saatleri, satış grafiğini daima yükseltiyor." dedi.

Türk erkekleri de Avrupa'lı erkekler gibi büyük kasalı saatleri tercih ediyor

Türk erkekleri de Avrupalı erkekler gibi büyük kasası olan saatleri tercih ederken, bayanlar rose gold renkte ve çoğunlukla taşlı modelleri tercih ediyor. Artık tüm dünyada modayı hem sosyal yaşamda hem iş hayatında kullanılan büyük saatler oluşturuyor…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GSA Saat, Pazar Liderliğini Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement