"Güçlü Karlılığa Devam" - Son Dakika
Güncel

"Güçlü Karlılığa Devam"

"Güçlü Karlılığa Devam"

Aksigorta üçüncü çeyrek performansıyla "Güçlü Karlılığa Devam" dedi.

05.11.2012 11:24

Türkiye sigorta sektörünün köklü kuruluşlarından Aksigorta, 2012 yılı üçüncü çeyreğinde 14,3 milyon TL net kar açıkladı. İlk dokuz ayda 997 milyon TL prim ve 27,1 milyon TL net kara ulaşan Aksigorta, geçen yılın aynı dönemine göre prim üretiminde yüzde 16, net karda yüzde 72 oranında artış gerçekleştirdi

Sabancı Holding'in, sigortada dünya devi Belçikalı Ageas ile yaptığı ortaklığın ardından 2012 yılına başarılı bir giriş yapan Aksigorta, üçüncü çeyrekte de güçlü karlılığını sürdürdü.

Aksigorta, 2012 yılı ilk 9 ayında prim üretimini, geçen yılın aynı dönemine göre %16 artırarak 997 milyon TL'ye ulaştı. Teknik kârını yüzde 137 artırarak 29,4 milyon TL'ye yükselten Aksigorta, net kârını ise yüzde 72 oranında artırarak 27,1 milyon TL'ye yükseltti.

Yükselen Performansını Üçüncü Çeyrekte de Sürdürdü

Yükselen performansını yılın üçüncü çeyreğinde de devam ettiren Aksigorta, aynı zamanda "Karlı Büyüme" stratejisi doğrultusunda hedeflerini gerçekleştirdi. Finansal sonuçları değerlendiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Yılın başında açıkladığımız karlı büyüme stratejimiz doğrultusunda, prim üretimimizi artırırken bir yandan da karlı branşların portföydeki payını büyüttük. İlk çeyrekte açıkladığımız üzere, ürün portföyümüzü daha verimli bir dengeye oturtarak, penetrasyonu düşük ve büyüme potansiyeli yüksek olan oto dışı branşların payını yüzde 48'den yüzde 52'ye yükselttik." dedi. Dağıtım kanallarına da yatırım yapıldığına değinen Uğur Gülen, şunları söyledi:

"Acenteler Aksigorta'nın ana dağıtım kanalı olmakla birlikte, banka kanalına yapılan yatırımların sonucu hızla alınmaya başlandı. Açıklanan son Ağustos verilerine göre, sektörün banka kanalı prim üretimi yüzde 20 artarken, Aksigorta banka kanalı prim artışı yüzde 36 olarak gerçekleşti." dedi.

Aksigorta müşterilerine en iyi, en yenilikçi hizmet ve ürünleri sunarken, sektörün gelişimine yönelik çalışmaları da sürdüreceklerini belirten Genel Müdür Uğur Gülen, "Sabancı ve Ageas gibi iki güçlü ortaktan aldığımız destekle hedeflerimize doğru ilerlemeye ve paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Güçlü Karlılığa Devam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement